Lastnik kluba Dallas Mavericks Mark Cuban je v pogovoru Boštjanu Nachbarju namignil, da bi lahko superzvezdnik Luka Dončić in soigralci v prihodnosti tekmo odigrali tudi v Ljubljani.

V okviru SPORTO konference sta nekdanji košarkar in NBA-jevec Boštjan Nachbar in 62-letni milijarder Mark Cuban spregovorila tudi o možnosti, da bi se NBA tekma odigrala v Sloveniji. Pred pandemijo so se namreč dogovarjali, da bi igrali z madridskim Realom: "Vem, da bi to Luku veliko pomenilo. Po tem bi lahko gostovali tudi v Sloveniji, kar bo sicer težko, saj ni tako velika. A vseeno možnost obstaja.  Če bomo igrali nekje, kjer bo želel NBA, bomo lahko potem tudi nekje, kjer bomo želeli mi," z nasmehom na obrazu pove Cuban. 

Cuban je pred 20 leti kupil franšizo Dallas Mavericks, leta 2018 pa je na naboru igralcev, kljub tveganju, izbral mladega Ljubljančana Luko Dončića: "Nabor je vedno tvegana odločitev, a v primeru Luke smo vedeli, da je nagrada, ki jo z njim dobimo, precej večja od tveganja."
 

Pri 21 letih blizu največjim vseh časov

Prvi mož Mavericksov se je v intervjuju oglasil s svoje pisarne, vse zbrane poslušalce pozdravil v slovenščini, na sebi pa je imel Dončićevo majico. Navdušenja nad mladim slovenskim asom ni skrival: "Mislim, da je Luka že zdaj blizu največjim vseh časov. So ljudje, ki so talentirani, in ljudje, ki imajo določene veščine in znanje, nekateri imajo oboje, nekateri pa poleg tega še trdo delajo. Luka ima vse to. Poleg tega je mentalno močan, izjemno osredotočen in želi biti vedno boljši."

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice