Ne sprejemajte prošenj za prijateljstvo od zloglasnega hekerja z imenom Fabrizio Brambilla. Ste tudi vi prejeli to sporočilo?

Na družbenem omrežju Facebooku kroži sporočilo, v katerem je posamezniki opozarjajo, naj ne sprejmete prošnje za prijateljstvo od osebe Fabrizio Brambilla, saj da je ta heker. Domnevno naj bi Fabrizio že imel svoj sistem povezan z vašim računom. Sporočilo tudi opozarja, če kdo izmed vaših prijateljev sprejme njegovo sporočilo, virus prejmete tudi vi.

Različice tega sporočila krožijo v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

Sporočilo še opozarja, naj prejeto obvestilo uporabniki pošljejo vsem svojim prijateljem in opozorijo še njih. A slednje zgolj pomaga širiti potegavščino. 

To je sporočilo, ki te dni kroži po Facebooku.

Še ena neumna hekerska prevara

Opozorilo, ki kroži po Facebooku je še ena v vrsti hekerskih prevar, ki je ne bi smeli jemati resno. Besedilo sporočila je zelo podobno dolgemu seznamu preteklih sporočil o opozorilih, ki so v zadnjih mesecih preplavljale Facebook. 

Občasno sestavljalci hekerskih prevar zgolj spremenijo ime domnevnega hekerja ter nekaj podrobnosti sporočila in tako začnejo z novo različico prevare. V preteklih potegavščinah na Facebooku je bilo hekerjem ime tudi James Wood, Nuran Katikoy, Christophen Davies in Anwar Jitou. Uporabniki tega priljubljenega družbenega omrežja pa še naprej verjamejo lažnim trditvam o hekerjih, zaradi česar se prevara hitro širi po spletu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice