Tudi vi sanjarite o belem božiču, sploh letos, ko bodo decembrske zabave najbrž le pobožna želja? Napovedi meteorologov vas bodo morda razočarale.

Velika večina božičev v Mariboru v zadnjih letih je bila zelenih. Kako pa bo letos?

Na meteorološkem spletnem portalu AccuWeather smo preverili, kakšno vreme se nam obeta ob letošnjih božično-novoletnih praznikih.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so opozorili, da uporabno zanesljive vremenske napovedi segajo največ dva tedna vnaprej: »Svetovni meteorloški centri sicer izračunavajo napovedi tudi do pol leta vnaprej, vendar je njihova zanesljivost v zmernih geografskih širinah žal precej omejena.«

Dan pred božičem pošiljka dežja

Dan pred božičem, 24. decembra, meteorologi AccuWeather za Maribor napovedujejo 96-odstotno oblačnost in 55-odstotno verjetnost padavin. A ne v obliki snega, ampak dežja.

Čez dan naj bi temperature dosegle do tri stopnje Celzija, ponoči pa naj bi se spustile do okoli minus ene stopinje Celzija.

Za primerjavo: 24. decembra lani so se temperature čez dan dvignile do 11 stopinj Celzija, ponoči pa spustile na minus eno stopinjo Celzija.

Vremenska napoved za Maribor od 20. do 26. decembra 2020 (vir: AccuWeather)

Na božični dan bodo nebo delno prekrili oblaki

Tudi na božični dan, 25. decembra, nas morda čakajo padavine. Verjetnost zanje je 14-odstotna. Oblačnost naj bi bila 64-odstotna.

Najvišje dnevne temperature naj bi znašale štiri stopinje Celzija, najnižje nočne pa minus eno stopinjo Celzija.

Silvestrovo bo večinoma oblačno

Zadnji dan leta 2020 bo v Mariboru večinoma oblačen, temperature bodo segle dve stopinji Celzija čez ničlo. Verjetnost padavin je 25-odstotna.

Tudi ponoči bo delno do pretežno oblačno, temperature naj bi se spustile do minus ene stopinje Celzija.

Vremenska napoved za Maribor od 27. decembra 2020 do 2. januarja 2021 (vir: AccuWeather)

V novo leto s soncem in oblaki

Prvi dan novega leta nas najbrž čaka delno sončno vreme. Verjetnost za oblačnost znaša 48 odstotkov. Verjetnost padavin znaša 25 odstotkov.

Živo srebro se bo čez dan povzpelo do treh stopinj Celzija, ponoči pa spustilo do minus ene stopinje Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice