Ležeči policaji so nepogrešljiv ukrep za umirjanje prometa v vseh evropskih mestih. A že kmalu bi jih lahko Evropska komisija povsem prepovedala. Kaj bi to pomenilo za naše ceste?

Evropska unija si je že pred časom zadala cilj, da v obdobju med letoma 2010 – 2020 vzpostavi evropski prostor varnosti v cestnem prometu. Varnost v cestnem prometu se je v EU v zadnjih desetletjih bistveno izboljšala tudi zaradi ukrepov na ravni EU ter na nacionalni in lokalni ravni, ki so se nanašali na obnašanje udeležencev v cestnem prometu, vozila in infrastrukturo.

Ceste v Evropski uniji so zato najvarnejše na svetu, čemur potrjuje tudi statistika.

Ležeči policaji – vzrok za nesreče ali hujše posledice

Večjo varnost je mogoče pripisati tudi zakonodajnim zahtevam Evropske unije glede varnosti vozil, ki so bile v zadnjih letih uvedene v okviru politike EU za varnost v cestnem prometu. Eden izmed ukrepov v prihodnosti pa bi lahko temeljito spremenil izgled naših cest.

Po opravljenih raziskavah naj bi cestne ovire za umirjanje prometa (ležeči policaji) povečale nevarnost za nastanek prometnih nesreč.

Tako je v zaključku oktobra Odbor Evropskega parlamenta za promet in turizem Evropsko komisijo pozval, naj ukrepa. Naprave za umirjanje prometa naj bi nekatere vrste zavornih ovir ali naprave za umirjanje prometa včasih povzročile nesreče ali pa poslabšale posledice, zlasti če gre za motorna dvokolesa.

»Odbor Evropskega parlamenta za promet in turizem v svojem poročilu o povečanju varnosti avtomobilov v EU z dne 23. 10. 2017 v 5. točki poziva Komisijo, naj predlaga kateri koli standardizacijski ukrep, ki bi lahko odpravil pomanjkljivosti,« so za Mariborinfo povedali v slovenski informacijski pisarni Evropskega parlamenta.

Kaj lahko pričakujemo?

V prihodnjih mesecih lahko pričakujemo nov ukrep Komisije, ki bi lahko ležeče policaje oziroma podobne naprave za umirjanje prometa celo prepovedala. Taki indici so se namreč pojavili v javnosti, zaradi česar so predvsem lokalne oblasti zelo previdne pri načrtovanju novih prometnic.

Da bi Komisija ležeče policaje povsem prepovedala je težko verjetno, a glede na velik poudarek k prometni varnosti opozorila Odbora Evropskega parlamenta za promet in turizem zagotovo ne bodo spregledali. Težko vprašanje je tudi, kaj bi spremembe v standardih glede cestnih ovir oziroma celo prepoved ležečih policajev pomenila za že obstoječe naprave za umirjanje prometa. Odstranjevanje teh, ki ne bi bili več v skladu z predpisi, bi stalo veliko denarja.

Na Mestni občini Maribor so povedali, da o nameravani spremembi, ki bi lahko prinesla tudi prepoved postavljanja ležečih policajev, še niso obveščeni. Jih pa spremembe zagotovo zanimajo, tudi v luči korenite spremembe Koroške ceste, ki je načrtovana v bližnji prihodnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice