Novembra in decembra bo tudi letos potekal znameniti adventni sejem v Gradcu, vendar letos na stojnicah ne bo mogoče kupiti kuhanega vina, punča in hrane. Kaj bo mogoče videti in doživeti?

Župan Gradca Siegfried Nagl in njegov namestnik Mario Eustacchio sta sporočila, da bo tudi letos v mestu potekalo adventno dogajanje, vendar bo to prilagojeno trenutnim razmeram v zvezi z epidemijo, poroča Kronen Zeitung. 

Adventni sejem se bo odvil na manjšem številu trgov kot prejšnja leta, sodelovalo bo manj razstavljavcev. Prav tako ne bodo izvedli silvestrske predstave z laserjem in svetlobnimi učinki. 

»Advent v Gradcu je že več kot dve desetletji pomemben gospodarski in družbeni dogodek,« je dejal Nagl, a ga bodo morali letos okrniti, saj je postrežba hrane in pijače možna samo pri mizah s sedeži in ne na stojnicah. 

Nazadnje 16 adventnih tržnic na različnih lokacijah

Lani so adventne tržnice na enem najbolj priljubljenih božičnih sejmov v Avstriji stale na kar 16 različnih lokacijah, od tega je bilo 13 tržnic na javnih ulicah in trgih, tri pa na zasebnih površinah.

Letos manj prerivanja  

V najbolj obremenjenih dneh je bilo v središču mesta naštetih okoli 80.000 obiskovalcev. Župan Gradca je še dodal, da bo tudi letos v mestu nekaj božičnega vzdušja, a ne bo toliko gneče in prerivanja. 

Prodajalcem na stojnicam, ki bi sicer morali plačati uporabnino, jim tega letos ne bo treba. Možno bo sedenje in uživanje v zunanjih delih lokalov. 

Dodatnega varnostnega osebja, ki bi spremljalo nošenje mask in držanje razdalje, po besedah graškega podžupana, ne bo: »Policija in varnostnik sta dovolj.« 

Katere prireditve bodo ostale? 

Letos ne bo vseh večjih prireditev, tek Krampusa letos ne pride v poštev. Silvestrska predstava na glavnem trgu odpade. 

V vsakem primeru bo drsanje na ledu na Karmeliterplatz, Adventbim in sprehod po mestu, božično drevo na glavnem trgu in projekcija na mestno hišo, pa tudi ledene posteljice v Landhaushofu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice