Cene apartmajev na hrvaški obali so letos za dva do osem odstotkov višje kot lansko leto.

Cene dnevnega najema apartmaja ob hrvaški obali so v letošnji poletni sezoni odvisno od regije za dva do osem odstotkov višje kot lani. Najvišja povprečna cena je bila z 79 evri v srednji Dalmaciji, sledili sta Istra z 72 evri in širše območje Kvarnerja z 71 evri, poročajo na STA.

Povprečna oglaševana cena dnevnega najema apartmaja na Hrvaškem, ob obali in v celinskem delu, je bila v letošnji sezoni 67 evrov oz. približno štiri evre več kot lani.

Najnižja cena v celinskem delu Hrvaške

Najnižja je bila cena v celinskem delu Hrvaške. Gibala se je okoli 50 evrov.

Najvišja je bila v srednji Dalmaciji, kjer je bila z 79 evri za šest evrov višja kot lani. Povprečna oglaševana cena 72 evrov v Istri je bila za tri evre višja kot lani, 71 evrov na območju Kvarnerja pa je bilo za en evro več kot lani.

V severnem delu Dalmacije je bila povprečna oglaševana cena 64 evrov, v južni pa 68 evrov. Tudi v teh dveh regijah je bila za nekaj evrov višja kot lani, še poroča STA.

Cena se spreminja glede na posamezne turistične kraje

Podrobnejša analiza po posameznih turističnih krajih kaže, da se cene močno razlikujejo. Na priljubljenem otoku Pag je tako povprečna cena npr. okoli 60 evrov, v Novalji, kamor prihajajo številni zabave željni iz vse Evrope in sveta, pa dosega skoraj 80 evrov.

V srednji Dalmaciji se cene gibljejo od 40 evrov pa vse do 86 evrov, npr. v Splitu, v južni Dalmaciji pa se povprečne cene gibljejo od 54 evrov na Korčuli pa do 77 evrov v turistično obleganem Dubrovniku.

Hrvaška med najbolj priljubljenimi destinacijami za Slovence

Hrvaška je daleč najbolj priljubljena poletna destinacija za Slovence. Država zadnja leta doživlja hitro rast turističnega obiska, tako da iz mnogih krajev poročajo o veliki turistični gneči v sezoni, poroča STA.

Je pa letos po poročilu medijev kljub nadaljnji rasti obiska in nočitev sezona precej zahtevna. Na eni strani sive lase gostincem in turističnim delavcem povzroča pomanjkanje razpoložljivega kadra v turizmu, po drugi strani pa zaradi pospešene, pogosto stihijske gradnje zasebnih nočitvenih zmogljivosti v zadnjih letih mnogi poročajo o velikih težavah pri polnjenju apartmajev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice