Razkrivamo kaj se pod kratico BDSM skriva in kako si lahko s partnerjem popestrita življenje med rjuhami.

Kaj je BDSM?

Kratico BDSM (angl. bondage, domination, sadism, masochism) boste najbolje razumeli, če nanjo pomislite kot na mešanico različnih pomenov, ki skupno tvorijo neko smiselno celoto. Torej  B in D enačimo z izrazoma vezanje in disciplino, D in S z dominacijo in podrejanjem, S in M pa s sadizmom in mazohizmom.

Če se s partnerjem odločita, da bi poskusila in v razmerje vnesla nekaj novega, seveda ne pomeni, da morata prakticirati vse dele, ki jih BDSM vključuje, saj če na primer v bolečini ne uživata, si je potem ne zadajata.

Glavno pravilo je zaupanje

Preden začneta se morata pogovoriti in razčistiti vajine želje, potrebe, kaj vzburja in kaj ne. Zelo pomembno je, da en drugemu popolnoma zaupata, sta pogumna in samozavestna. Zaželjeno je tudi to, da si določita varnostno besedo, s katero lahko katerikoli od partnerjev nemudoma prekine igro.
 

V igri ni enakovrednega razmerja

Pri BDSM je en partner nadrejeni in ga imenujemo top, dom ali gospodar, drugi pa je podrejeni in ga imenujemo bottom, sub ali suženj. Če je nekdo v tej igri podrejen, še ne pomeni, da bo tudi izven teh iger oziroma v vsakdanjem življenju.

Izven teh iger je partner čisto enakopravna oseba, ki se samostojno odloča. Če dominiran partner ignorira meje, ki jih je postavila podrejena oseba pomeni, da ne upošteva dogovora, in takrat se resno morata zamisliti, ali si lahko sploh zaupata.

Možnosti za igro je neskončno

BDSM zajema nešteto dejavnosti in pripomočkov za izvajanje vajine igre. Za začetek poskusita eno stvar na enkrat, tako bosta ugotovila kaj vama je sploh všeč in kaj ne. Na primer najprej poskusita z nežnim grizljanjem ali šeškanjem, če vama bo všeč lahko dodata še vezanje.

Vezenje začnita z vrvjo ali lisicami. Postopoma nato dodajajta bič, masko, ovratnico ali katerikoli drug pripomoček. BDSM zajema tudi igre z elektriko, sesanje in grizljanje kože, vibratorje, voskanje, vlečenje za lase in še in še.

Vedno pa se zavedajte, da so spoštovanje, upoštevanje želja in posluh tisto, kar bo običajno razmerje spremenilo v nadpovprečnega in s partnerjem bosta kot še nikoli prej zelo povezana tudi izven igre. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice