Start up podjetje za v slogu Airbnb začelo ponujati prostore, s pomočjo katerih zakonci na Japonskem znova zadihajo.

Številne ločitve v koronadobi ... Japonski start up Kasoku se je te problematike lotil s podjetniško idejo. S kratkoročnim najemom prostorov pomaga parom, da tudi v času epidemije koronavirusa ostanejo poročeni.

Ponujajo prenočišča za može ali žene, ki so utrujeni 'domačega ujetništva' z zakoncem.

Pari med tednom v luči zahtev po samoizolaciji skupaj priživijo veliko več časa, kot so bili vajeni, v kombinaciji s spodbudo pri uporabi novih komunikacijskih orodij pa se pojavijo dodatna trenja.

Pritožbe o glasnih videokonferencah in odklanjanju pomoči pri gospodinjskih opravilih vodijo ne le v verbalne, ampak celo fizične obračune in posledične razveze.

Start up Kasoku je začutil potrebo razočaranih zakoncev po začasnih namestitah. Ponujajo popolnoma opremljene enote, kjer se lahko vsega utrujeni partnerji spočijejo ali delajo sami, za ceno 40 dolarjev na dan. Istočasno podjetje ponuja tudi brezplačna 30-minutna posvetovanja za ločitve.

S padcem turističnih nočitev pa Kasoku ponuja način, kako uporabiti proste najemne enote. Podjetje ima že zdaj približno 500 enot po državi, predvsem v osrednjem Tokiu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice