Slika je simbolična.
Med 223 potniki in člani posadke so odkrili kar devet odstotkov pozitivnih na novi koronavirus. Med njimi tudi trije super prenašalci. Na delu že posebna enota dežele Lacij.

Na letalu z 213 potniki in desetimi člani posadke, ki je včeraj ob 21.15 priletelo iz New Delhija na rimsko letališče Fiumicino, so s testiranjem odkrili 23 (devet odstotkov) pozitivnih oseb covid-19, med njimi sta tudi dva člana posadke.

Na letalu so odkrili tudi tri super prenašalce. 

Izredna operacija testiranja in izolacije potnikov

Italijanski mediji poročajo, da je po pristanku letala posebna enota dežele Lacij, ki se že od začetka pandemije srečuje z najbolj kompleksnimi nalogami s področja odkrivanja in preprečevanja novega koronavirusa, ob 22. uri začela izredno operacijo testiranja in izolacije potnikov.

Trenutno so potniki in člani posadke, pozitivni na novi koronavirus, ter osebe, ki so bile z njimi v tesnem stiku, v izolaciji.

V naslednjih urah bodo z dodatnimi laboratorijskimi testiranji ugotavljali prisotnost indijske različice virusa

»Evropo pozivam, naj sproži vse potrebne mehanizme za preprečitev najhujšega scenarija, ki bi zaradi indijske različile lahko prizadel Evropo,« je dejal Nicola Zingaretti, predsednik dežele Lacij.

Italija prepovedala letalske polete iz Indije

Da bi omejiti širjenje indijske različice in preprečili najhujše, je Italija prepovedala letalske polete iz Indije, potnikom, ki so prispeli v Italijo štirinajst dni pred tem datumom, pa so odredili karanteno.

Naj spomimo, da indijska različica covid-19 v Indiji uradno terja več kot tri tisoč življenj dnevno

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

LOL še en nategunski sev, v medijih pa lažne slike o "crknjenih na ulicah" na katerem res crknjeni ležijo po indijskih ulicah, AMPAK NE ZARADI TEGA PREHLADA TEMVEČ ZARADI PLINSKE NESREČE IZ 2020...KOVID MANIPULACIJA, GONITE SE...PA KAJ ČE UMRE 3 TISOČ INDIJCEV DNEVNO – PRI 1.5 MILIJARDE PREBIVALSTVA JE TO ISTO, KOT DA BI PRI NAS UMRLO 8 LJUDI DNEVNO, KAR PA TAKO JIH.

pohorskisvizec (nepreverjen)

dd, očitno si ti fasal neki čudni sev...

Starejše novice