Kot kaže, nekateri še vedno ne dojamejo resnosti situacije, ki je nastala s širjenjem koronavirusa. Dvajset moških v Međimurju se je »samoizoliralo« v gostilni.

Međimurske novice danes poročajo o neodgovornem obnašanju nekaterih domačinov. Kot je potrdil tamkajšnji predstavnik policije Radovan Gacal, so v eni izmed gostiln zasledili druženje večjega števila ljudi. Približno dvajset posameznikov, ki bi morali biti v samoizolaciji, so se odločili, da bodo svoj čas raje prebili v gostilni. 

Točne številke ljudi, ki ne upoštevajo samoizolacije sicer v Međimurju nimajo. Je pa neodgovorneže moč najti tudi v prometu, saj so policisti ustavili kar nekaj ljudi, ki bi, glede na evidenco, morali biti v samoizolaciji. Policisti namreč lahko takoj preverijo, če je dotični osebi predpisana samoizolacija.

Minuli konec tedna se je sicer na Hrvaško iz tujine vrnilo kar nekaj njihovih državljanov. Zato tamkajšnje oblasti opozarjajo, da je potrebno še bolj dosledno upoštevati pravila. Kakšna kazen bo doletela tiste, ki so se »samoizolirali« v gostilni za zdaj še ni znano, prav tako ni znano, ali bodo za svoje dejanje morali odgovarjati.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice