V Čakovcu se je med 27. julijem in 2. avgustom v neverjetnem vzdušju odvijal že 54. Festival Porcijunkulovo.

Festival Porcijunkulovo s spojem tradicionalnega ter sodobnega navdušuje že več kot 50 let in regija je poletni dogodek odlično sprejela. Pod tisoči pisanih dežnikov se je namreč lani sprehodilo kar neverjetnih 300.000 obiskovalcev, med njimi tudi precej Slovencev.

Čarobno vzdušje na festivalu

In letošnja že 54. prireditev zapored je znova pričarala čarobno vzdušje. Medtem ko uradnih podatkov o obisku še nismo uspeli izbrskati, pa je že pred časom bilo govora o morebitnem novem rekordu. Festival namreč raste iz leta v leto, tako so že lani razširili prostor za rastavljalce, ki jih je iz leta v leto več.

Koncertno prizorišče pa so prestavili na veliko prizorišče ob gradu Čakovec oziroma Stari grad Zrinskih. Dogajanje smo si v minulih dneh ogledali v živo tudi mi in bili navdušeni. 

Pester sedemdnevni program

Priljubljeni festival je v hrvaškem Čakovcu zabaval vse od minulega petka. Pester sedemdnevni program je postregel z zanimivimi nastopi, delavnicami, predstavitvami starih obrti, predavanji in predstavami za mladoletnike, ob tem pa so potekali še predstavitev avtohtonih vin in drugih izdelkov, ulična glasba ter druge aktivnosti. 

Sami koncerti so z odmevnimi imeni pritegnili številne obiskovalce, med drugim so namreč nastopili Žiga, Nina Badrić, Crvena jabuka, 4 Tenora, Massimo in Tony Centinski.

Številni obiskovalci tudi iz Slovenije

Moč se je bilo zapeljati s turističnim vlakcem in tako spoznavali čare mesta, potekale pa so tudi predstavitve turistične ponudbe Lendave. Ob festivalskem dogajanju je bil zagotovljen 40-odstotni popust na železniške vozovnice za obiskovalce, ki so se v Čakovec odpravili z vlakom. Slednji je veljal tudi za Slovence oziroma Slovenske železnice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice