FOTO: Posnetek zaslona/Twitter
Eno največjih znamenitosti Pariza, katedralo Notre Dame, je zajel hud požar. Zvonik padel pod ognjenimi zublji.

Družbena omrežja so v hipu preplavili posnetki in fotografije goreče katedrale, ki kažejo na požar v vrhu ene najbolj znamenitih cerkev na svetu. Novejši posnetki kažejo, da se požar širi in je že povsem zajel vrh katedrale, ognjeni zublji pa so vidni več kilometrov stran.

Vzrok požara na gotski katedrali ni znan, bi pa lahko bil povezan z obnovitvenimi deli, ki trenutno potekajo.

Katedrala Notre Dame je bila dokončana leta 1260 in je ena najbolj obiskanih zgodovinskih znamenitosti v Evropi, saj jo vsako leto obišče okoli 13 milijonov turistov.

Katedrala se seseda

Gasilcem požara še ni uspelo umiriti in se očitno vse bolj širi. Russia Today poroča, da se je pod ognjenimi zublji katedrala začela sesedati. Sodeč po posnetku naj bi se sesedla streha zvonika.

Pojavil se je tudi posnetek trenutka, ko se je porušil zvonik.

Kmalu po izbruhu požara se je na družbenem omrežju Twitter odzvala pariška županja Anne Hidalgo, ki je poudarila, da gre za 'strašen požar'. Ljudi poziva, naj upoštevajo navodila gasilcev in ne ogrožajo svoje varnosti.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je zaradi požara notredamske katedrale odpovedal za danes načrtovan nagovor državljanom o ukrepih po razpravi, ki jo je sprožil odgovor na proteste rumenih jopičev.

Francoski predsednik je na Twitterju med drugim zapisal: »Žalosten sem, ko vidim, da gori del nas.«

Več sledi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice