Minuli konec tedna je poskrbel za romantični večer meteorskega dežja, ki ga je nekoliko skazilo oblačno vreme. A to ni skazilo skritih želja, ki so vpile v nebo svetlikajočih meteornih vlaken.

Letošnji avgust bo zraven meteorskega dežja poskrbel za še nekaj zanimivih nebesnih pojavov, ki svoj obraz pokažejo šele takrat, ko se modro nebo spremeni v neskončno črnino.

16. avgust - Luna in zvezda Aldebaran

V noči 16. avgusta bo luna izjemno blizu najsvetlejši zvezdi v ozvezdju bika in 14. nasvetlejši zvezdi nočnega neba z imenom Aldebaran. Zvezda Aldebaran je od zemlje oddaljena 65 svetlobnih let in predstavlja oko mitskega bika. Če želite torej videti izvor astrologije in poskušati uganiti, o čem so razmišljali naši predniki, ko so opazovali to svetlo zvezdo, jutrišnega pogleda v zvezdno nebo ne smete zamuditi.

19. avgust - Venera in luna

Planet Venera, ki nosi ime po rimski boginji ljubezni, spolnosti in lepote, bo v soboto 19. avgusta zelo blizu polmeseca. Spektakularna kolisa bo ponujala raj za fotografe in romantične duše.

25. avgust - Jupiter in Luna

Nočno nebo bo 25. avgusta ponudilo izjemno konstelacijo nasvetlejšega - Lune - in drugega najsvetlejšega nebesnega telesa - Jupitra, ki ju lahko opazujemo iz našega planeta.

30. avgust - Saturn in luna

Že drugič v tem mescu bosta Saturn in Luna poplesavala po zvezdnem nebu. V noči 30. avgusta se bosta Luna in Saturn v paru nastavila našim očem ter objektivom, ki žal ne bodo morali ujeti trenutka, ko bo vesoljsko plovilo Cassini, ki trenutno še kroži okoli Saturna, zapeljalo v njegovo atmosfero in za vedno treščilo na planet okrašen s tako imenovanim prstanom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice