Novoletno praznovanje v Banjaluki so Slovenci začinili s pravim razdejanjem v študentskem domu, poročajo mediji v Bosni in Hercegovini.

Skupina slovenskih turistov je burno proslavila vstop v novo leto v priljubljeni destinaciji za silvestrovanje - Banjaluki. V novozgrajenem študentskem domu Nikole Tesle, kjer so bili nameščeni, so povsem uničili inventar in nadlegovali ostale stanovalce, poročajo Nezavisne novine.

Nad neprimernim obnašanjem in uničevanjem so se pritoževali ostali stanovalci, v večini študenti, ki so čez praznike ostali v študentskem domu. Po njihovih pričevanjih so se slovenski turisti nad domskim inventarjem izživljali, na silo prestavljali pohištvo in tudi neprestano trkali na vrata drugih stanovalcev.

Študenti ogorčeni nad početjem Slovencev

»To je sramota. Če so prišli sem, bi jim moralo biti jasno, da ne morejo delati, kar hočejo. Nam stanovalcem doma se očita preglasna glasba in pazimo, da tiše govorimo, če se pozno zvečer družimo po sobah, oni pa so se med tem vso noč zabavali kot živali,« je za dnevnik Nezavisne novine povedala ena izmed študentk, ki biva v domu in še povedala, da je po pripovedih njenih prijateljev prišlo tudi do pretepa med študenti in Slovenci, ki so bivali v domu.

Slovenski turisti, ki so sodeč po fotografijah uničili celo vrata sobe, so po informacijah dnevnika Banjaluko zapustili včeraj, še pred tem pa so morali poravnati povzročeno škodo. S strani študentov v domu so izvedeli, da so se Slovenci tudi drugje po mestu obnašali razuzdano in nadlegovali dekleta.

FOTO: Nezavisne novine

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice