Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki je v severnoameriški ligi NBA s svojim Miamijem gostoval v Los Angelesu, se je pred tekmo v Staples Centru srečal s slovenskim dečkom s spinalno mišično atrofijo Krisom iz Kopra.

Košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki je pomagal zbrati več kot 3,7 milijona evrov za zdravilo, je dečka povabil na obisk na svoj pripravljalni tabor, poroča STA.

Na povabilo Los Angeles Clippers, gostiteljev tekme v dvorani Staples, so prek slovenskega veleposlaništva v Združenih državah Amerike organizirali srečanje Gorana Dragića s slovenskimi otroki, med njimi tudi z dveletnim Krisom, ki je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija.

Učinki zdravila za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v Združenih državah Amerike, so po predvidevanjih hitri, račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev pa je že poravnan. 

Kris, ki je ta čas še na opazovanju, je onkraj luže osebno že spoznal enega od svojih številnih dobrotnikov Luko Dončića, zdaj pa ga je obiskal še kapetan zlate slovenske reprezentance Dragić, ki se mu je mati Krisa Ana Jerak zahvalila za vso pomoč, ki jo namenja otrokom.

Dragić pa je malega bojevnika povabil tudi na obisk košarkarskega pripravljalnega tabora, ki ga vsako leto pripravlja na Rogli, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice