Danes sledi finale svetovnega prvenstva, ko se bodo ob 17. uri pomerili Francozi in v omenjenem prvenstvu nekoliko manj pričakovani Hrvati. 

In ker lahko Hrvaška danes postane deveta država, ki bi osvojila naslov svetovne nogometne prvakinje, se prava vnema že pričenja. Da se bo tamkajšnji svet dobesedno ustavil, pričajo tudi trgovine s spremenjenim delovnim časom.

Prenos velikega nogometnega spektakla, ki se bo odvil na stadionu Lužniki v Moskvi, pa si bo na trgu bana Josipa Jelačića ogledalo tudi veliko Slovencev. V ta namen jim je hrvaški železniški ponudnik zagotovil tudi dva dodatna vagona, ki sta priskrbela še 120 mest, medtem ko so danes vozovnice za vse potniške linije po Hrvaškem po 20 kun oziroma 2,70 evra.

Od tam pa se bo javljala tudi naša ekipa.

Na finale pa se pripravljajo tudi v Franciji, kjer po poročanju MMC RTV Slovenija za varnost skrbi 110.000 policistov in orožnikov, od tega 4.000 v Parizu. Pred Eifflovim stolpom - ta bo zaprt - pričakujejo 90.000 ljudi, druge množice pa tudi na Elizejskih poljanah in v 230 drugih navijaških conah z velikimi ekrani.

Zaradi tega omejujejo območja z betonskimi pregradami in na vhodih nameščajo varnostne sile. Oviran pa bo tudi javni prevoz, saj bo več postaj podzemne železnice zaprtih, po 18. uri ne bosta vozila ne avtobus ne tramvaj, medtem ko je okoli navijaškega območja promet prepovedan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice