Na Hrvaškem se zaradi letošnje koronakrize kot kaže obetajo precej nižje cene, kot smo bili temu priča v preteklosti. Lani ste za omleto plačali več, kot boste letos za prenočitev.

Hrvaška je povsem odprla mejo s Slovenijo, kar pomeni, da se lahko k našim južnim sosedom po novem odpravi kdor koli in ne le lastniki nepremičnin ali plovil. Seveda pa bodo cene letos precej drugačne od tistih, ki smo jih poznali pred leti.

V strogem centru Dubrovnika boste tako za stanovanje odšteli vsega 20 evrov za nočitev, v Opatiji pa se celotne vile z bazenom oddajajo za vsega 40 evrov na dan, poroča 24sata.hr, kjer so preverili, kako se trenutno gibajo cene apartmajev, stanovanj in vil na hrvaški obali.

"Na Hvaru lahko dobite apartma za 18 evrov na noč, lani ste za omleto v tem mestu plačali 24 evrov. Omleta je bila lansko leto dražja, kot je letos nočitev za eno noč," so med drugim zapisali in dodali, da obstajajo tudi optimisti, ki računajo, da bodo dobili goste, ki bodo pripravljeni plačati tudi do 700 evrov za nočitev.

Stanovanje z bazenom za 50 evrov

Preko priljubljenega "Airbnb" je tako možno najti luksuzna stanovanja od 18 evrov naprej. V Dubrovniku lahko vilo najamete že za 60 evrov na dan. Apartmaje, tudi takšne, ki so v luksuznih vilah, pa lahko najamete za ceno od 30 do 50 evrov na noč. Podobna situacija je tudi na Hvaru, kjer boste za stanovanje z bazenom plačali okoli 50 evrov na noč.

V Opatiji se je eden od ponudnikov odločil, da svoj apartma poimenuje "Corona Free", ki ga je možno najeti za 22 evrov na noč. Kot še piše 24sata.hr, je v Opatiji možno dobiti stanovanje ali apartma korak do morja za 35 do 40 evrov po nočitvi.

Kot so še zapisali pri omenjenem mediju, se bodo tudi druge cene storitev precej znižale, pri tem pa so omenili parkirnine, vožnjo s taksijem, ponudbo hrane in podobno. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Najprej skočit in potem hop .....

Intihar (nepreverjen)

Za dan bivanja v pravi vili z bazenom tik ob morju v Lovranu za julij še vedno zahtevajo 800.- eur. Sem za hec poklical in so rekli, da je že rezervirano...

Starejše novice