Lapland Safari, finska agencija za organizacijo potovanj in dogodkov, trenutno išče nekaj ljubiteljev zime in mraza, ki bi prišli delat na Finsko.

Agencija išče posameznike, ki bi se dobro znašli na delovnih mestih »božičnih škratov«. Ni šala!

To morajo biti prijazne in optimistične osebe z obveznim znanjem angleščine, priporočeno pa je tudi znanje drugih jezikov, kot so nemški, francoski in španski. Delo bi potekalo od novembra do januarja v mestih Saariselkä, Levi, Rovaniemi, Hetta, Pene in Ylläs, piše Elite Daily.

Božični vilinci opravljajo različna dela

Laponski božični vilinci imajo veliko dela. Kot opisuje agencija, so odgovorni za vodenje turističnega avtobusa, za upravljanje motornih sani in podajanje turističnih informacij.

Ne glede na naloge pa mora biti škrat tudi zabavljač, vodnik in mitološko božično bitje. Delo božičnega vilinca se mogoče sliši zelo težavno, a če imate radi božič in ste brez načrtov za to zimo, je to delo morda kot nalašč za vas. 

Potreben je trening in uvajanje

Kot ste verjetno domnevali, se v božičnega vilinca ne morete spremeniti brez treninga. Agencija Lapland za to organizira posebne učne ure. Skozi različne delavnice si zainteresirani pridobijo določene spretnosti in postanejo dobri v komuniciranju s turisti. 

Na agenciji so prepričani, da je to odlična priložnost za mlade in zvedave ljudi, zato verjamejo, da se bodo mesta hitro zapolnila.

Torej, če vas zanima preživljanje zimskih počitnic na severnem tečaju, obiščite njihovo spletno stran Lapland Christmas Elf Job. Vnesite svoje podatke, opišite sebe in dovoljenja, ki jih morda imate, razne spretnosti, izobraževanja in dela, ki ste jih opravljali. 

Se boste že to zimo prelevili v božičnega škrata?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice