Fotografija je simbolična.
Potem ko je Turčija nelegalnim migrantom odprla svoje meje, je turški notranji minister Süleyman Soylu danes tvitnil, da je doslej iz Turčije proti Evropi krenilo več kot 76.000 migrantov.

Po poročanju STA razmere na zunanjih mejah Evropske unije pozorno in z zaskrbljenostjo spremljata Evropska unija in Evropski svet.

»Naša glavna prioriteta je ta trenutek polna podpora Grčiji in Bolgariji. Pripravljeni smo jima zagotoviti dodatno podporo, vključno s Frontexom na kopenski meji,« je zapisala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Številke so še uganka

V Grčijo so že napotili tehnično opremo in dodatno osebje za varovanje meje.

Podatka o številu nelegalnih migrantov, ki bodo Turčijo skušali zapustiti, drugi viri za zdaj še niso potrdili. Mednarodna organizacija za migracije je v soboto zvečer sporočila, da se je vzdolž turško-grške meje zbralo okoli 13.000 migrantov. Od sobote je Grčija na meji blokirala skoraj 10.000 migrantov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Niso migranti ampak (nepreverjen)

pripadniki tajne ruske rdece armade ...

LudiRudi (nepreverjen)

Lahko Uršula s tujimi jajci maha po koprivah !

Viktor Zgarbič (nepreverjen)

Mejo med Islamsko Turčijo in Evropo bo prečkalo 76 tisoč migrantov, od tega 100 tisoč žensk in 100 tisoč otrok...?? Tako nekako poročajo na televizijah..in vse ženske so preoblečene v mlade moške, vsaj tako na posnetkih..?

Starejše novice