Hrvaško javnost razburjata zdravnik in medicinska sestra, ki v zanemarjeni ordinaciji zmerjata bolnike. Zdravnika so na različne institucije prijavili že številni, a še zmeraj opravlja svoje delo.

Zdravnik Goran Jusup, ki se lahko pohvali s 30-letnim stažem, zase pravi, da je najboljši. O svojih kolegih pa ne ne misli tako: »Kup smeti, kup dreka, kup Srbov, četnikov,« izsek iz hrvaške različice oddaje Preverjeno povzemajo na 24ur.com.

Medicinska sestra Veronika Pecolaj, pa se denimo n more spomniti, kje je končala šolo. Pozneje se je vendarle spomnila imena, a so hrvaški novinarji ugotovili, da tista šola sploh ne obstaja.

»To je bilo davno tega, pred 25 leti,« pravi sestra, obenem pa trdi, da je stara 25. Nato na vprašanje, da je torej šolo končala pred sedmimi leti, zmedeno odgovori: »Tako je, ampak je bilo ... ne vem, ne vem, ne morem se spomniti.«

Ni vpisana v register medicinskih sester

Tudi zdravnik je potrdil, da je njegova zaposlena naredila šolo: »Zdravstveno šolo, srednjo šolo,« je povedal za hrvaško oddajo Preverjeno.

Hrvaški novinarji so se o nenavadni medicinski sestri pozanimali na zbornici medicinskih sester, od koder so jim sporočili, da v njihovem registru medicinska sestra s tem imenom ne obstaja.

Krajani so nad svojim zdravnikom ogorčeni in množično odhajajo drugam.

Zdravnik in medicinska sestra sta zaljubljena

Zdravnik Jusup in sestra Pecolaj sta med drugim tudi v intimni zvezi, to pa tudi javno priznavata: »Pa sva, k sreči, sva,« pravi zdravnik.

Veroniki pa takšno izpostavljanje ni po godu. Pred mediji je svojega zdravnika opozorila: »Doktor, ne bomo o tem, to je najina intimna stvar, zasebna, da rečem, tako da ne želim o tem.«

Nenavadna zdravstvena delavca, ki jima je vprašljivo zaupati bolne ljudi, je po poročanju 24ur.com že obiskala inšpekcija hrvaškega zdravstvenega zavarovanja, a tudi za njih kontroverzna dvojica ne najde lepih besed: »Inšpekcija so smeti. To pravim. Spet grdo besedo uporabljam, ampak ničesar niso odkrili.«

Po objavi prispevka hrvaških medijev so inšpektorji napovedali, da bodo ambulanto zaprli, nad tem pa je sestra Veronika zgrožena »To je nemogoče. Če je komu treba odvzeti to koncekc ... koncesijo. To je treba njim odvzeti.«

S prihodnjim mesecem bodo menda v zdravstvenem domu v hrvaškem Obrovcu končno dobili drugega zdravnika.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proti 'medicin… (nepreverjen)

vse zdravnike pod strogo kontrolo in nadzor ... prevec nevarne so njihove injekcije

Hudi časi (nepreverjen)

Žlahta od Janeza.

tito. (nepreverjen)

janeza prdovška misliš

In reply to by Hudi časi (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Kdo zagotavlja ,da gre za osamljen primer ? Tudi v Sloveniji ?

tito. (nepreverjen)

ovaj dohtar bi bil jako dober za direktorja zdravniškega doma v mariboru
sestra pa mu bi bila strokovna direktorica
jer za mariborski ksindl tak ne trebaš biti strokovnjak
Na koncu tak vsak enkrat gagne
če je to pomoč stroke pa še tolko bolje za penzijonizarski sistem

Starejše novice