Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci predstavil, kakšno je epidemiološko stanje na Hrvaškem, katere županije so varne in katerih ni priporočeno obiskati.

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 86 okužb s koronavirusom. Trenutno je v državi aktivno okuženih 1204 ljudi, 132 jih je hospitaliziranih.

V Zagrebu so v zadnjem dnevu potrdili 22 novih okužb, sledi Primorsko-goranska županija s trinajstimi primeri. V Istri so potrdili eno novo okužbo, v splitsko-dalmatinski županiji devet, v zadrski županiji štiri.

Kateri deli Hrvaške so varni? 

Primorsko-goranska županija Hrvaške je varna, število novo okuženih v zadnjih 14 dneh na 100 000 prebivalcev tam znaša le 8,44. 

Večina Jadranskih županij se nahaja v rumenem območju. V rumenem območju so Ličko-senjska, ki ima trinajst okuženih, Šibensko-kninska z 21 okuženimi, Istarska jih ima 22, Splitsko-dalmatinska tudi 22, Zadarska z 29 okuženimi ter Dubrovačko-neretvanska, kjer je tudi 29 okuženih na 100.000 ljudi.

Vir: Vlada Republike Slovenije

V varnem območju tudi regije Hrvaške, ki ležijo v bližini slovenske meje na severu Hrvaške. Zelene so Međimurska, Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska, Karpinsko-zagorska in Primorsko-goranska

Ob tem je Kacin še poudaril, da je nujno samozaščitno vedenje, ohranjanje varnostne razdalje, higiena rok ter izogibanje krajev z veliko ljudmi, na primer polnih gostinskih lokalov in nočnih klubov.

Vir: Vlada Republike Slovenije

V rdečem območju so Zagreb, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska in Požeško-slavonska županija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice