Z območja, kjer je počitnice preživljala velika večina Slovencev, je v Slovenijo v najslabšem primeru prišel le zanemarljiv delež uvoženih okužb, poroča Necenzurirano.

V obdobju med 7. julijem in 17. avgustom se je na Hrvaškem s covid-19 okužilo najmanj 159 turistov, in sicer 69 iz Avstrije, 52 iz Slovenije, 22 iz Velike Britanije, 13 iz Nemčije in trije iz Italije. 

»Praktično vsi turisti iz Slovenije (51) so se okužili v Novalji na otoku Pagu, kjer se nahaja plaža Zrče, najbolj priljubljen kraj za poletne zabave na severnem Jadranu. Eden se je okužil še v Makarski. V tej sezoni je sicer na Hrvaškem dopustovalo več sto tisoč prebivalcev Slovenije, ki so samo v juniju in juliju opravili skoraj 700.000 nočitev, od tega več kot 70 odstotkov v Istri in na Kvarnerju,« sledeč podatkom evropskega sistema za hitro opozarjanje in odzivanje razkriva portal Necenzurirano

Torej se nihče od slovenskih državljanov, ki so julija in avgusta dopustovali v Istri in na Kvarnerju, tam ni okužil z novim koronavirusom.

Ob tem se na portalu Necenzurirano sprašujejo: »Je bila torej četrtkova odločitev slovenske vlade o uvedbi karantene za celotno območje Hrvaške res tako nujna oziroma smiselna?«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dragan Krstić (nepreverjen)

Hrvati so začeli briti norce iz Slovenceljnov. Tako je, če imaš butlja za glavnega v vladi.

Starejše novice