Ko že misliš, da si videl prav vse, se z avtom zapelješ na izlet k sosedom, ob vožnji skozi avstrijsko Radgono pogledaš skozi okno in ob cesti zagledaš – kamele.

Je kriva globalizacija? Globalno segrevanje? Ne vemo. A dejstvo je, da se na zelenici sredi avstrijske Radgone pasejo kamele. Slika ali pa se ni zgodilo? Slika.

Ampak šalo na stran; morda bo več jasno, če omenimo, da v avstrijskem mestu te dni, še vse do ponedeljka gostuje cirkus Candy. 

Ali skrbniki živalim torej zaupajo dovolj, da so jim dovolili odkrivati okolico? Ne, kot kaže, so kamele pred dnevi preprosto pobegnile iz ograde. Ena od njih se je namreč prebila celo na cesto. Prizor je bližnji voznik ujel v video posnetku: 

Vir: Facebook (Michael Somer)

Redne ubežnice

Kakorkoli bizarno zveni, pa se to dogaja pogosteje, kot bi si mislili. Pred leti je na primer zaradi okvare električne ograje okoli prireditvenega prostora deset kamel zbežalo iz potujočega cirkusa v Nemčiji. 

V približno uro dolg lov za pobeglimi živalmi so se takrat podali tako zaposleni v cirkusu kot tudi prebivalci in številni policisti ter jih s skupnimi močmi nekako ulovili. Večje škode niso povzročile, se je pa ena od kamel utaborila na železniških tirih in tako povzročila kar uro in pol dolgo zamudo potniških vlakov Deutsche Bahn.

Sicer pa se je podobna zgodba pred nekaj leti zgodila tudi v dalmatinskem Zadru, kjer je več kamel, pobeglih iz cirkusa, begalo po mestnih ulicah, med njimi je bil tudi mladič. Situacijo so kmalu obvladali, brez večjih nevšečnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice