V primeru okužbe s koronavirusom nikakor ni vseeno, koliko so pacienti stari in katere bolezni jih sicer pestijo. Strokovna študija razkriva, kakšna je smrtnost za posamezne skupine.

Po poročanju STA je bila ta mesec v kitajski strokovni epidemiološki reviji objavljena znanstvena študija. Na podlagi analiziranih 72.314 primerov novega koronavirusa je ugotovila, da se tveganje za smrt zaradi okužbe s koronavirusom povečuje s starostjo.

Med okuženimi, mlajšimi od 50 let, je smrtnost zanemarljiva. Med otroki do 10 let starosti umrlih sploh ni.

Verjetnost za smrt v primeru okužbe je nekoliko višja pri moških, kjer znaša 2,8 odstotka. Pri ženskah smrtnost znaša 1,7 odstotka.

Vir: STA

Bolj ogroženi so bolniki s kroničnimi boleznimi

Verjetnost smrti v primeru okužbe z novim koronavirusom je večja za osebe, ki že imajo druge že prisotne bolezni, predvsem srčno-žilne.

Vir: STA

Na današnji dan je zabeleženih 81.229 primerov okužbe z novim koronavirusom. Umrlo je 2.769 zbolelih, 30.297 jih je bolezen prebolelo. Trenutno okužbo preboleva dobrih 48.000 oseb, od tega 82 odstotkov v mili obliki, 18 odstotkov pa v resnejši ali zelo resni obliki.

Okužbe so doslej zabeležili v 42 državah in teritorijih. V Evropi je največ okuženih v sosednji Italiji, 11 bolnikov je umrlo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice