Vir: spletna stran RISK konferenca
6.  in  7. junija  2023 se bo v Laškem zgodila konferenca RISK 2023, ki jo že 17 let organizira slovensko podjetje Real Security iz Maribora.

Gre za velik tradicionalni mednarodni dogodek, ki povezuje vodilne strokovnjake s področja kibernetske varnosti in optimizacije sistemov s predstavniki lokalnih partnerskih podjetij, svetovalnih družb, državnih institucij, kritične infrastrukture, bank, zavarovalnic, ponudnikov storitev in vseh ostalih podjetij s celotne regije Adriatik.

Glavni namen letošnje konference RISK 2023 je v zagotavljanju ozaveščenost udeležencev o razvoju varnostnih groženj, jim omogočiti vpogled v aktualne rešitve, strategije, taktike in rešitve preprečevanja informacijskih groženj, predstaviti najnovejše varnostne pristope in dobre prakse, prav tako pa omogočiti druženje med strokovnjaki za varnost in predstavniki različnih državnih ter zasebnih organizacij.

Na konferenci bo sodelovalo več kot 500 udeležencev, skupno bo izvedenih več kot 60 plenarnih predavanj in strokovnih delavnic. 

Svoje poglede na razvojne trende bodo predstavili predavatelji iz različnih uglednih organizacij, kot so Trellix, Forcepoint, Netwrix, Radware, Extrahop, Group-IB, Skyhigh Security, LogRhythm, GOOGLE cloud - Mandiant, VMware, Cybereason, Swimlane, Pentera, Runecast, Beyondtrust, Cloudflare, Avola, Armis, Cambium Networks, pa tudi nekatera podjetja in predavatelji iz Slovenije, med njimi Carbonsec, NIL, Iskratel-S&T, VitalIT, Go-lix, UnistarPRO, Softnet  in Telekom Slovenije. Predavanja bodo potekala v angleškem in slovenskem jeziku. 

Program konference si lahko ogledate tukaj.

Vir: spletna stran RISK konferenca

Konferenca bo odprla svoja vrata 6. junija, ob 9.30, z uvodno točko, ki je presenečenje za udeležence, pozdravnim nagovorom predstavnikov organizatorja in otvoritvenim predavanjem Roberta K. Pricea, predstavnika FBI - Federal Bureau of Investigation.

Večina predavanj bo osredotočenih na trenutno – globalno stanje informacijskih groženj, ki kažejo, da storilci spreminjajo svoj namen. Njihov cilj ni več samo kraja podatkov, ampak tudi uničenje organizacij oz. poslovnih procesov, kar je vidno v drastičnem porastu izsiljevalskih - zlonamernih programov (t. i. ransomware) ter t. i. »Denial of Service« napadov, ki resno ogrožajo neprekinjeno poslovanje podjetij, še večji pa je porast globalnih napadov usmerjenih v destabilizacijo držav oziroma kar kibernetsko vojno.  

Vir: spletna stran RISK konferenca

Po zelo pestrem programu prvega dne se bodo obiskovalci razveselili gala večerje, na kateri bodo obiskovalci ob dobri hrani in odličnem programu lahko spremljali tudi podelitev nagrad za najboljše dosežke in projekte v letu 2022 v regiji Adriatik.

 Rdeča nit drugega dne konference, je vezana na hiter tempo razvoja varnostnih ranljivosti na področjih, kot so oblak, internet stvari, socialni mediji, pametna mesta in vpliv geostrateških pritiskov in globalne grožnje na lokalne organizacije in odgovorne v podjetjih za nemoteno poslovanje.  

Na račun slednjega bo v okviru konference organizirana tudi okrogla miza s predstavniki vodilnih podjetij iz tujine, ki jo bo povezoval predstavnik svetovalnega podjetja Gartner Marko Štefančič.

Vir: spletna stran RISK konferenca

Tudi letos, kot je to že tradicija, bo organizator ob zaključku konference pripravil dražbo, na kateri bodo lahko obiskovalci s konferenčnim denarjem (RISKO) dražili različne izdelke, ki so jih prispevala dobrodelna slovenska in tuja podjetja SmokedCuts, Kabaj, VBO, Amadria Park, Hlebec, Marvo, Red Dragon, Pigmalion in Zmajska pivovarna, katerih denarni izkupiček bo organizator razdelil na tri sorazmerne dele in v obliki čekov ob zaključku predal trem organizacijam z željo, da bodo še naprej delovale v dobro otrok in naše skupnosti.

Konferenca se bo zaključila s piknikom na zunanji terasi konferenčnega centra, kjer bodo udeleženci lahko preizkušali kulinarične vragolije Slaviše Amidžiča, še posebej prvič predstavljene originalne ameriške briskete v spremljavi dobre glasbe in ostalih presenečenj.

Sicer so karte razprodane, vendar vljudno vabljeni že sedaj na naslednji dogodek, ki bo 5. in 6. junija 2024.

Komentarji (0)

Starejše novice