Dolerji so družina, ki izjemno rada potuje – te božično-novoletne praznike so se odločili za skok na Kanarske otoke, na Fuerteventuri pa ostali kar tri mesece, s čimer so »prekršili« svojo tradicijo.

Dolerji so družina, ki obožuje potovanja. Vsako leto pred božično-novoletnimi prazniki za mesec dni skočijo na lepše, tokrat pa so tradicijo podaljšali in na toplem ostali kar tri mesece. Družina si je rekla, da bo doma, ko bo začel rasti regrat – tako so se vrnili šele pred dnevi.

Pogovarjali smo se z Lino Doler, ki kar kipi od pozitivne energije in katere glas izžareva, da si je res napolnila baterije.

Naval na Kanarske otoke

Lina pove, da je Kanarskih otokih noro – vedno več je ljudi, saj se odpirajo linije. Ko so se decembra odpravljali na Kanarske otoke, so iz Milana vzletala štiri letala na dan, danes pa jih je samo na Kanarske otoke priletelo 40.

Vidi se, da se razmere rahljajo in se na pot odpravlja vedno več turistov.

Šolanje in delo na daljavo

Ima dva otroka, in sicer štiriletno punčko Luno in sedemletnega fantka Julija. Srečo ima, da so njuni vzgojitelji in učitelji zelo empatični: sin je šolo spremljal kar na daljavo, snov so mu pošiljali, vsemu navkljub pa se je naučil brati in računati – in to bolje, kot se je pričakovalo do njega.

Vzgojiteljica male Lune je danes dejala, da tako črne ritke v življenju še ni videla.

Sama dela v oglaševalski agenciji. Nadrejenim je sporočila, da bodo z družino kupili enosmerno vozovnico in da se vrnejo, ko se sprostijo ukrepi in požene regrat, kar pa so sprejeli z velikim razumevanjem. Na spletu je lahko oddelala vse, kar je bilo nujnega.

Enosmerna vozovnica – osebna zmaga

Odločitvi za Kanarske otoke je botrovala želja, da vsi skupaj malo zadihajo, ponovno užijejo svobodo, da lahko otroci bosi tečejo po plaži … Biti vse v eni osebi ni tako lahko – mama, žena, gospodinja, varuška, vzgojiteljica, učiteljica in poslovna ženska – zato si skok v teh razmerah šteje kot osebno zmago.

Pediatrinja jih je prišla vse testirat kar na dom, kar jim je vzelo točno tri minute, naslednji dan so dobili izvide in krenili na pot. Ko so prispeli, so potrebovali par dni, da so lahko normalno zadihali.

V toplih krajih se jim je pridružila tudi Linina mama, 72-letna Nada, ki si ji je prav tako želela zadihati malo bolj svobodno.

Slovenska komuna na Fuerteventuri

Pove, da so s Slovenci na Fuerteventuri tvorili pravcato skupnost, ki je štela 20 ljudi, s katerimi so postali pravi prijatelji: družili so se, prirejali so piknike, otroci pa so hodili ves čas naokoli bosi, delali potičke, srfali, jezdili valove na plovki (»bodyboarding«) …

Novo leto so praznovali na plaži s še 30 Slovenci (agavo so okrasili kot novoletno jelko!), med njihovim pobegom pa so jih obiskovali tudi številni prijatelji iz Slovenije.

Mož je v času počitnikovanja ogromno srfal, oba skupaj pa sta izvajala jogo na plaži. Vsi skupaj so počitnikovanje samo podaljševali.

Če potegne črto, je tu res raj, in ne samo za deskarje.

Na Kanarskih otokih je vse odprto!

Doda, da je na Kanarskih otokih vse odprto, lahko se normalno usedeš v lokal ali restavracijo, nošenje mask pa je obvezno v trgovinah in na javnih prostorih. Ceni to, da ni panike in strahu.

Poudari, da je za vstop v Španijo potreben negativen PCR test, ki ni starejši od 48 ur.

Sami superlativi

Za Kanarske otoke pravijo, da tam vlada večna pomlad, saj je celo leto med 20 in 22 stopinjami. Res je, da ves čas piha, vendar jih to ni motilo.

Takoj ko pristaneš, lahko na letališču najameš avto, nato pa se samo voziš naokoli, si ogleduješ vulkane, odkrivaš plaže, se mečeš po sipinah …

V življenju štejejo le spomini

»Mediji konstruirajo realnost, na nas je, da sami presodimo, kaj je dobro za nas in kako si bomo izoblikovali življenje,« izpostavi.

V Sloveniji imajo luštno hiško, otroka pa rada hodita v šolo in vrtec, zato sta že komaj čakala, da se zopet snideta s svojimi prijateljčki. Pove, da imamo vsi samo eno življenje – s tem, da so šli, so si naredili samo dobro – so se pa na koncu zelo veselili tudi povratka.

Za konec doda: »V življenju štejejo le spomini.«

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Vzgojiteljica male Lune je danes dejala, da tako črne ritke v življenju še ni videla.

Ne pretiravat z afriškim soncem, trapasta babnica, boš kmalu kožnega raka dobila.

dd (nepreverjen)

NIČ HUDEGA SAJ RAK JE SAMO NEKA MALA STVAR Z 50% SMRNTOSTJO, NAJOBLJ POMEMBNO JE DA NE DOBIŠ COVID PREHLADA Z NEVERJETNO SMRTNOSTJO 0,5%

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Le ostanite tam nekje do konca svojega življenja. Najlažje je pobegniti.

pohorskisvizec (nepreverjen)

Kdo so tile? Jaz pa grem v gozd in ne bom tam ostal!

Dreco (nepreverjen)

Enostavno ne razumem zakaj je potrebno delati reklamo za take osebe? Ja, OK, mate dovolj denarja in ste šli iz Slovenije in zdaj iz nekega meni nerazumljivega vzgiba o tem beremo na info portalu ... Zakaj že je to novica vredna objave???

jonatan1 (nepreverjen)

Zato, da večina zarukanih slovencev vidi, da po svetu ni samo tako kot nam kažejo naši pokvarjeni mediji in govorijo naši pokvarjeni politiki in pokvarjena stroka. Obstajajo mesta kjer lahko ljudje normalno živijo brez strahu pred prehladom in pred tem, da bodo dobili kazen, če bodo svobodno dihali in se družili. Samo zato!

In reply to by Dreco (nepreverjen)

lotti (nepreverjen)

vsi nimamo enakih možnosti ta članek ni vreden objave. Marsikateri otrok bi si želel vsaj na slovensko obalo ,kaj šele na tako potovanje pri akciji za otroke ne sodelujejo tu pa se hvalijo.

Nisemonakoza (nepreverjen)

Neprimerno hvalisanje v casu, ko so mnogi izgubili sluzbe in komaj shajajo.

Starejše novice