Čez mejo so lažni policisti s prevaro prepričevali upokojence, da so jim ti predali svoje prihranke.

Po poročanju STA je kriminalna združba lažnih policistov od leta 2018 s prevaro prepričala številne ljudi, da so jim izročili denar in vredne predmete. Policija na Dunaju je sporočila, da naj bi denar odtujili najmanj 130. upokojencem. Skupaj so jih oškodovali za okoli tri milijone evrov in pol.

V več kot 400 primerih lažnim policistom prevare ni uspelo izvesti. Vendar policija domneva, da je oškodovancev še več kot 130.

»Združba je delovala tako, da je ljudi, večinoma upokojence, najprej po telefonu poklical nekdo, ki se jim je predstavil kot kriminalist, in jim dejal, da bi jih po podatkih policije lahko v kratkem kdo oropal. Sporočil jim je, da jim bo poslal sodelavca, ki bo prevzel njihov denar in dragocenosti ter jih spravil na varno. Nekateri oškodovanci so jim izročili več sto tisoč evrov,« so zapisali na STA. 

Prevaranta iščejo z mednarodno tiralico

Policija je aretirala devet osumljencev, ki so od upokojencev prevzemali denar in dragocenosti. Klicatelja, ki se je po telefonu izdajal za kriminalista, policija išče z mednarodno tiralico. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice