Pasja ljubezen ne pozna meja, to dokazuje tudi pes, ki je ob poškodovani psički na železniških tirih vztrajal kar dva dni.

Da je pasja vdanost res lahko brezmejna, je dokazala ganljiva živalska zgodba, ki so ji bili priča v bližini ukrajinskega mesta Uzhforod. V mestu, ki se nahaja v bližini madžarske meje je pes kar dva dni varoval poškodovano psičko.

Psička, ki je najverjetneje preživela udarec vlaka, je poškodovana obležala na železniških tirih. Dva dni je kljub nizkim temperaturam in snegu ob njej bil njen pasji prijatelj, ki je poškodovano psičko grel ter jo s svojim telesom ščitil pred prihajajočimi vlaki, pa tudi pred ljudmi, ki so jima želeli pomagati, je pojasnil Denis Malafeev.

Pes jo je ščitil tudi pred ljudmi

Denisa so na to, da so na tračnicah opazili dva psa, opozoril njegovi prijatelji. Malafeev se je nemudoma napotil k kraju, kjer naj bi bila psa. Zagledal je psico, ki je bila očitno poškodovana od udarca lokomotive in psa, ki je postopal okoli nje. Pes je z renčanjem odganjal kogarkoli, ki se je približal poškodovani psički. Malafeev je tako potreboval kar nekaj časa, da je psičko rešil s tračnic.

Rešitelj tvegal tudi svoje življenje

Potrebnih je bilo več poskusov, da sem jo lahko rešil. Vsakič, ko sem se ji približal, je pes začel renčati name. Naenkrat sem zagledal prihajajoči vlak in s tračnic odskočil šele takrat, kot je strojevodja zatrobil. Pes je nato prišel k poškodovani psički, se vlegel k njej in skupaj sta spustila glavi, ko je vlak zapeljal preko njiju.

Ko mu je končno uspelo rešiti psa, ju je odpeljal v zavetišče, kjer so ju oskrbeli. Psa sta skoraj takoj našla posvojitelja, ki jima je nadel imeni Panda in Lucy. Malafeev je zgodbo delil s svojimi Facebook prijatelji, hitro pa so jo opazili tudi ukrajinski in ruski mediji. Psa sta tako postala prava senzacija v vzhodni Evropi. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice