Vir: Dnevnik.hr
Hrvaški lovci so z dovoljenjem ministrstva za kmetijstvo zaradi napadov na avtomobile ustrelili rjavega medveda. Vozniki v napadih na srečo niso bili poškodovani, so pa poškodovana njihova vozila.

Iz sosednje Hrvaške prihajajo novice o nenavadnem vedenju rjavega medveda. Ta je napadel pet vozil pri Fužinah v Gorskem kotarju na stari cesti Zagreb–Reka. Noben voznik na srečo ni bil poškodovan, je pa bilo na vozilih veliko škode.

»Stal sem na cesti, medved pa približno 20 metrov stran. V trenutku, ko se je zagnal proti meni, nisem mogel več ničesar narediti. Skočil je na pokrov motorja in začel gristi avto. Imel sem odprto okno, medved pa je zagrizel v avtomobil. Bil je največ en meter stran od mene. Bil sem v šoku,« je za Dnevnik.hr. povedel eden od voznikov, ki ga je napadel medved. 

Voznik je pokazal sledi medvedovih zob, ki se vidijo v pločevini na sprednjem delu avtomobila.

Rjavih medvedov je na Hrvaškem približno tisoč in so strogo zaščitena vrsta. Lovci so pristojne organe takoj zaprosili za intervencijsko streljanje, kar je bilo tudi storjeno, piše Dnevnik.hr.

Hrvaški veterinarji in lovci pojasnjujejo, da je takšno vedenje za medveda nenavadno. Pričakujejo, da bodo po obdukciji njegova trupla morda ugotovili, zakaj se je tako obnašal.

Slaven Reljić iz veterinarske fakultete je za Dnevnik.hr naštel možne razloge za nenavadno vedenje medveda. Kot je povedal, obstaja možnost, da gre za medveda, ki ga je na tej cesti zadel avto in se je zato razjezil. Možno je tudi, da gre za jezno medvedko in da je avto zadel katerega izmed njenih mladičev.

Dodaja, da medvedi sicer v primeru, da jih zadane avtomobil, običajno zapustijo kraj nesreče. 

Vir: Dnevnik.hr
Vir: Dnevnik.hr

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice