Mariborčan Simon Eržen je v 30 dneh prekolesaril 3200 kilometrov po azijski diagonali. Njegovi cilji so visoki, a sam vase ne dvomi.

Mariborčan Simon Eržen, nekdanji profesionalni voznik BMX kolesa, ki je v Jugoslaviji veljal za najboljšega, že od leta 2008 po etapah kolesari okoli sveta. Do nedavnega je prevozil 20.000 kilometrov v 17 državah na treh celinah, letos je z dobrodelnim projektom »Diagonala 335« spodbudil številne kolesarske zanesenjake, da so z njim prekolesarili Slovenijo po diagonali, zdaj pa lahko svojim številnim dosežkom pripiše še enega.

V 30 dneh je prekolesaril 3200 kilometrov po azijski diagonali, skozi Vietnam, Laos, Kambodžo in Tajsko, in presegel sprva načrtovanih 2800 kilometrov. Njegov cilj ostaja, da v okviru svojega projekta »Simon Eržen s kolesom okoli sveta« prekolesari 80 držav in 100.000 kilometrov.

Do konca ...

»Preden sem leta 2008 začel s projektom Simon Eržen s kolesom okoli sveta, sem spoznal svoje poslanstvo, to je, da prebujam zavest,« je Simon pojasnil za Mariborinfo, še preden se je podal na nov podvig, gonilno misel svojega življenja. Zavest prebuja na svojih kolesarskih ekspedicijah po svetu, kjer poskrbi tudi za dobrodelnost. 

»Na podvig se pripravljam popolnoma sam. Zraven fizične pripravljenosti dajem velik poudarek tudi psihični in skozi meditacije ter avtogene treninge vizualiziram celotno traso diagonale in tako um pripravljam na vztrajnost in odločnost, predvsem v delih dolgih vzponov, ki bodo še posebej naporni. Ampak jaz grem do konca, pa če crknem,« neuspehu ne prepušča možnosti Eržen in dodaja, da je ključna predvsem železna volja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice