Med turističnimi točkami, ki jih za obisk v Sloveniji priporoča srbska revija TU!, je tudi ena v Mariboru. Uganete, katera?

Srbska turistična revija TU! je med »Top 6 turističnih znamenitosti Slovenije, ki jih morate videti« uvrstila tudi turistično točko iz Maribora. Kot pravijo, je Slovenija dežela številnih atrakcij pod okriljem UNESCA, po vse državi pa lahko turisti najdejo visoko umetnost in kulturne spomenike.

»Čudovita mesta umetnosti, kot so Ljubljana, Maribor, Koper in Piran, so znani že stoletja nazaj in privlačijo turiste iz vsega sveta,« pišejo v reviji, pri čemer so nekoliko pozabili na še eno štajersko mesto, ki se ujema s tem opisom - Ptuj.

A kot so še zapisali v reviji, ob vseh znamenitostih, ki jih premore Slovenija, sestavljanje seznama »Top 6« zato ni bila lahko naloga.

Seznam šestih znamenitosti, ki jih ne smete spregledati

Na seznamu, zaradi katerega po mnenju revije TU! Slovenijo obiskuje vsako leto več gostov, so se tako znašli Bled, Lipica, Piran, Postojnska jama, Ljubljanski grad in pa mariborski ponos - Stara trta.

O Stari trti pišejo, da v tem delu mesta vlada že štiri stoletja in je vpisana v Guinnessovo knjiga rekordov. Priporočajo pa tudi obisk Hiše stare trte, kjer lahko »degustirate in kupite kvalitetna vina«.

Kot smo že poročali, mesto Maribor in turistična destinacija Maribor - Pohorje beležita odlične statistične rezultate v prvem polletju 2017 v primerjavi z enakim obdobjem lani. Maribor je v letošnjem letu od januarja do junija zabeležil kar 150.619 nočitev, kar je 10 odstotkov več kot lani.

Rekordni mesec pa je bil junij, saj je destinacijo Maribor - Pohorje obiskalo kar 31 odstotkov odstotkov več gostov kot lani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice