Popotniški blog Travel Zoo je Maribor povzdignil med izbor evropskih mest, ki so (zaenkrat še) podcenjena, a jih morate nujno dodati na svoj popotniški seznam.

Potem ko smo razkrili, da je Maribor lansko leto znova zabeležil rekordno rast turistov, - beležimo najvišje število prenočitev gostov v zadnjih treh letih - je oko na Maribor vrgel tudi popotniški blog Travel Zoo. Med številnimi evropskimi skritimi dragulji, ki jih prevevata zgodovina in kultura, turisti pa jih še niso »onesnažili«, se je na seznamu popotniškega bloga znašlo tudi mesto ob Dravi.

Slovenija hitro postaja priljubljena evropska destinacija, ugotavljajo na popotniškem blogu Travel Zoo in o Mariboru pišejo takole:

»Ljubljana, glavno mesto države, ponuja veliko, pa vendar tudi drugo največje mesto Maribor ponuja podobne kulturne in zgodovinske priložnosti z malomeščanskim ritmom. Navdušenci nad vini bodo želeli obiskati najstarejšo trto na svetu (stara je več kot 400 let), ki se nahaja v najstarejšem delu mesta, na Lentu. Poleg najstarejše trte na svetu je še Hiša Stare trte, muzej, posvečen dolgoletni zgodovini slovenskega vinogradništva. Ljubitelji umetnosti in arhitekture bodo našli več znamenitosti, ki jih morate obiskati, med njimi Umetnostno galerijo Maribor, frančiškansko cerkev in mariborsko sinagogo. In če je smučanje ali pohodništvo večje od tistega, kar iščete, se spustite do bližnjega Pohorja, ki se nahaja zahodno od mesta.«

Poleg Maribora so se na seznamu najbolj podcenjenih evropskih mest znašli še angleški Aysgarth, francoski Guéthary, hrvaški Pag, litvanski Moletai in španska Alcalá de Henares.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice