Mestne oblasti v Hvaru na istoimenskem dalmatinskem otoku so se odločile, da bodo kaznovale neprimerno obnašanje turistov. Gre predvsem za kazanje gole kože in druga neprimerna vedenja.

Ko udari vročina, radi odvržemo skoraj vse krpice. Še toliko bolj, če smo ravno na poletnem oddihu ob morju. Zato so na Hvaru postavili table z opozorili, da bodo moške, ki se bodo v mestu sprehajali zgoraj brez kaznovali s 500 evri, osebe, ki se v mestu sprehajajo v kopalkah, tvegajo 600 evrov kazni, če na javnih mestih jejo in pijejo, pa je kazen 700 evrov.

Že majica lahko reši potovalni budžet

Uporabniki družbenih omrežjih se medtem že šalijo na račun nekoliko dlakocepskih predpisov, saj vam, sodeč po slikovnemu prikazu na opozorilnih tablah, zgolj nekaj dodatnih centimetrov tkanine zagroženo kazen zniža za kar 100 evrov.

Pravzaprav je zadeva že skoraj bizarna, saj je iz table razvidno, da vas bo sprehod v kopalkah stal 600€, če boste na sebi imeli nekaj več tkanine pa zgolj 500€.

Divje zabave mladih

Za uvedbo denarnih kazni so se v mestu sicer odločili, da bi nekoliko obrzdali tamkajšnji razvrat. Hvar namreč že nekaj let slovi kot priljubljena destinacija za razuzdane zabave mladih.

Kot je novinarjem pojasnil župan Rikardo Novak, turisti po mestu urinirajo in spolno občujejo ter spijo kar na javnih površinah. S sprejetimi ukrepi pa naj bi po mnenju Novaka obiskovalci zdaj končno razumeli, kakšno vedenje se od njih pričakuje.

V trgovino brez razgaljene kože

Redarji imajo tako na Hvaru zdaj polna pooblastila za pisanje kazni. 

 »Prihranite denar in uživajte na Hvaru,« v mestu sporočajo opozorilne table.

Kritikom, ki negodujejo na precej visokimi globami, župan medtem odgovarja, da kazen za neprimerno vedenje v Barceloni znaša kar 1500 evrov, ki se je izkazala za učinkovito.

 »Se mar ljudje goli sprehajajo tudi po Veroni ali Firencah,« se sprašuje župan Rikardo Novak, ki meni, da v trgovino pač ne gremo v kopalkah.

Kot je dodal, določena pravila morajo obstajati, zagotavlja pa tudi, da so bili vsi ukrepi sprejeti v okviru zakonov. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice