Ob visokih temperaturah se znova močno potimo. Kopalce na eni od plaž otoka Krk pa dodatno pogreva še cenik s tarifo za prostor v senci.

Že samo zaračunavanje prostorov na plaži in preganjanje rezervacij z brisačami, ki je danes stalnica na mnogih plažah Jadrana, mnoge turiste pustijo brez besed. 'Bodo zdaj začeli zaračunavati še zrak,' se pogosto sprašujejo. No, zraka mogoče še ne, so pa vsekakor že začeli s sencami.

Ne, ne šalimo se. Tako je na otoku Krk, v Punatu, kjer so ob lesenih ležalnikih na cenik uvrstili celo prostor v senci.

FOTO: Facebook (Otok Krk)

Kot je razvidno iz cenika, izobešenega na enem od okoliških dreves, morajo obiskovalci plaže za leseni ležalnik odšteti 30 kun. Oddih od pripeke si odrasli lahko privoščijo za 15 kun, otroci pa so velikodušno deležni popusta; cena sence zanje znaša 10 kun.

Kaj pa naravni tuš? Gratis?

Medtem ko je bizarni cenik, objavljen na Facebook profilu Otok Krk, pri večini ljudi izzval zgražanje in srepe poglede, pa najdemo tudi take, ki so se na bizarnost odzvali s humorjem.

V komentarjih pod objavo fotografije se vrstijo hudomušni komentarji, v katerih se uporabniki sprašujejo, ali na plaži denimo tudi v primeru dežja zaračunavajo tuširanje ali pa je to vendarle brezplačno.

»Če postaviš brisačo na sonce in se tekom delovnega časa tja premakne senca, je potrebno doplačati ali se to smatra promocijskega darila prodajalca po 46. členu Zakona o varstvu potrošnikov?« se glasi eden od šaljivih zapisov, ki jih je izzval nenavadni cenik. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bobcat (nepreverjen)

Ja in ? Ce ni to javna povrsina, ima lastnik vso pravico zahtevati placilo za uporabo svoje lastnine. Ce pa vam kaj ni prav pa lahko grete na mestne/javne plaze.

Starejše novice