Italijanska gastronomska revija Food and Travel Magazine Italia je Sloveniji podelila nagrado za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo, imenovano Emerging nation in eno-gastronomy 2019

Food and Travel Magazine Italia je revija, ki je namenjena ljubiteljem gastronomije, z globalnim dosegom več kot 600.000 bralcev. Izhaja v angleškem, nemškem, španskem, grškem, portugalskem, arabskem, italijanskem in turškem jeziku. 

Dokaz, da je naša gastronomija vrhunska

Po mnenju Maje Pak, direkotrice Slovenske turistične organizacije, je nagrada te ugledne in mednarodno prepoznane revije dodatni dokaz, da slovenska gastronomija dosega preporod.

Nagrada je priznanje vsem deležnikom v gastronomiji in turizmu v prizadevanjih, da postane Slovenija globalno prepoznavna kot trajnostno usmerjena in vrhunska gastronomska destinacija za butična petzvezdična doživetja, poroča STA.
 

VIR: STO

Odlična priložnost za promocijo

»Slovenija postaja vrhunska gastronomska destinacija ne le na italijanskem trgu, temveč tudi na globalnem zemljevidu. Razglasitev Slovenije za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo je tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije in dobra popotnica za prihodnji dve leti, ko bodo okusi Slovenije krovna komunikacijska tematika slovenskega turizma in Slovenija Evropska gastronomska regija 2021,« je za STA poudarila Pakova.

Po navedbah Slovesnke turistične organizacije, so ob razglasitvi Slovenije za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo  poudarili edinstveno identiteto naše dežele, ki se zrcali v avtentični ponudbi kar 24 gastronomskih regij ter nezamenljivih okusih, ki jih oblikujejo lokalno pridobljene kakovostne, skrbno izbrane in avtentične surovine, pridelane v neokrnjeni naravi naše dežele.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice