Kako so uspeli rešiti priljubljeno nakupovalno središče, ki mu je grozilo zaprtje v sredini januarja?

V sredini julija je v Avstriji odjeknila novica o odločitvi ustavnega sodišča, ki je razveljavilo obratovalno dovoljenje nakupovalnemu središču Seiersberg. Če ne bi odpravili nepravilnosti, bi se priljubljeno nakupovalno središče zaprlo 15. januarja letos. Vest je odmevala tudi pri nas, saj v nakupovalno središče v bližini Gradca zahaja veliko Slovencev.

Težave zaradi velikosti

V nakupovalnem središču je zaposlenih 2200 ljudi, med njimi tudi številni Štajerci in njihova služba je bila zaradi odločitve ustavnega sodišča ogrožena. Skupno je v centru več kot 200 trgovin, ki se razprostirajo na 85.000 kvadratnih metrih in prav velikost je predstavljala težavo pri veljavnosti obratovalnega dovoljenja.

Ustavno sodišče je nakupovalnemu središču naložilo, da mora prekiniti povezave med posameznimi nakupovalnimi hišami znotraj centra in ga tako ''razbiti'' na pet posameznih nepovezanih objektov. Če do tega ne bi prišlo, bi 15. januarja Shopping City Seiersberg zaprl svoja vrata.

Seiersberg rešil deželni zbor

Kljub bojazni, je zdaj že jasno. Nakupovalno središče Seiersberg bo lahko nemoteno obratovalo še naprej in 15. januar ni datum konca med številnimi Mariborčani priljubljenega kraja za nakupovalne pohode.

Za rešitev in legalizacijo nakupovalnega središča Seiersberg je poskrbel štajerski deželni zbor. Ta je namreč sprejel novelo zakona o ureditvi cest in tako sporne poti, ki so povezovale objekte, legaliziral ter opredelil kot navadne prometnice.

S tem je Shopping City Seiersberg tudi v očeh razlage ustavnega sodišča postal sestavljen iz petih ločenih objektov. Obratovalno dovoljenje je tako znova veljavno in ni bojazni, da ne bi mogli več nakupovati v Seiersbergu.

FOTO: Shopping City Seiersberg

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice