Nakupovalnega središča Seiersberg vendarle ne bodo zaprli

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Nakupovalnega središča Seiersberg vendarle ne bodo zaprli

Kako so uspeli rešiti priljubljeno nakupovalno središče, ki mu je grozilo zaprtje v sredini januarja?

Nakupovalnega središča Seiersberg vendarle ne bodo zaprli
  • Nakupovalnega središča Seiersberg vendarle ne bodo zaprli Nakupovalnega središča Seiersberg vendarle ne bodo zaprli

V sredini julija je v Avstriji odjeknila novica o odločitvi ustavnega sodišča, ki je razveljavilo obratovalno dovoljenje nakupovalnemu središču Seiersberg. Če ne bi odpravili nepravilnosti, bi se priljubljeno nakupovalno središče zaprlo 15. januarja letos. Vest je odmevala tudi pri nas, saj v nakupovalno središče v bližini Gradca zahaja veliko Slovencev.

Težave zaradi velikosti

V nakupovalnem središču je zaposlenih 2200 ljudi, med njimi tudi številni Štajerci in njihova služba je bila zaradi odločitve ustavnega sodišča ogrožena. Skupno je v centru več kot 200 trgovin, ki se razprostirajo na 85.000 kvadratnih metrih in prav velikost je predstavljala težavo pri veljavnosti obratovalnega dovoljenja.

Shopping City Seiersberg uradno sestavlja pet objektov, torej pet posameznih nakupovalnih centrov. A ker so ti povezani s pokritimi predori, jih je sodišče videlo kot en sam center, ta pa zaradi svoje preobsežne velikosti obratovalnega dovoljenja ni mogel dobiti.

Ustavno sodišče je nakupovalnemu središču naložilo, da mora prekiniti povezave med posameznimi nakupovalnimi hišami znotraj centra in ga tako ''razbiti'' na pet posameznih nepovezanih objektov. Če do tega ne bi prišlo, bi 15. januarja Shopping City Seiersberg zaprl svoja vrata.

Seiersberg rešil deželni zbor

Kljub bojazni, je zdaj že jasno. Nakupovalno središče Seiersberg bo lahko nemoteno obratovalo še naprej in 15. januar ni datum konca med številnimi Mariborčani priljubljenega kraja za nakupovalne pohode.

Za rešitev in legalizacijo nakupovalnega središča Seiersberg je poskrbel štajerski deželni zbor. Ta je namreč sprejel novelo zakona o ureditvi cest in tako sporne poti, ki so povezovale objekte, legaliziral ter opredelil kot navadne prometnice.

S tem je Shopping City Seiersberg tudi v očeh razlage ustavnega sodišča postal sestavljen iz petih ločenih objektov. Obratovalno dovoljenje je tako znova veljavno in ni bojazni, da ne bi mogli več nakupovati v Seiersbergu.

FOTO: Shopping City Seiersberg

Jaka Maučec
torek, 3 Januar, 2017 - 06:31 Osveženo: 3. Januar 2017 - 8:29

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.