FOTO: Wikipedia
Ranč pokojnega pop zvezdnika Michaela Jacksona, imenovan Neverland, naj bi bil milijardnemu vlagatelju prodan za četrtino prvotne cene.

Ron Burkle, nekdanji prijatelj pokojnega pop zvezdnika Michaela Jacksona, je pred kratkim kupil posestvo v Los Olivosu v Kaliforniji, poroča BBC.

Za Neverland je plačal 22 milijonov ameriških dolarjev (16,2 milijona funtov), ​​poroča Wall Street Journal, ki se sklicuje na javne evidence in tri ljudi, ki so seznanjeni s poslom.

Foto: Instagram

1100 hektarjev veliko posestvo so leta 2015 ocenili na 100 milijonov dolarjev. Od takrat so Neverland, ki leži severno od mesta Santa Barbara, lani prodajali po nižji ceni, in sicer 31 milijonov dolarjev.

Jackson zanj odštel približno 19,5 milijona dolarjev, ki ga je poimenoval po izmišljenem otoku, na katerem otroci v zgodbi o Petru Panu nikoli ne odrastejo.

Neverland središče preiskav in obtožb

Najbolj priljubljeni pop pevec vseh časov je Neverland kupil leta 1987, v času vrhunca njegove slave pa je v njem tudi bival.

Ranč je spremenil v zabaviščni kompleks, kjer je zgradil živalski vrt in sejmišče, kjer je redno zabaval otroke in njihove družine.

V devetdesetih letih je Neverland postal središče različnih preiskav obtožb o spolnem zlorabi otrok proti Jacksonu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice