Novi koronavirus v Italiji se širi proti jugu države - danes so po en primer okužbe potrdili v Firencah in Palermu. Skupno je okuženih že okoli 260 ljudi.

Italijanski premier Giuseppe Conte medtem očita bolnišnici v Lombardiji, kjer se je z novim virusom okužilo največ ljudi, da se ni držala predpisov glede preprečevanja širjenja okužb, poroča STA.

Bolnišnica v Codognu je javila prvo okužbo z novim koronavirusom. V bolnišnici so namreč obravnavali 38-letnika, ki pa je z virusom okužil tudi več drugih ljudi v bolnišnici. Več krajev v okolici je zaradi novega koronavirusa v karanteni.

Conte ni izključil možnosti, da bi vlada prevzela nadzor na področju javnega zdravja, ki je trenutno v pristojnosti dežele Lombardije. Predsednik dežele Attilio Fontana iz desne Lige je bil do poziva kritičen, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Premier se bo predvidoma preko videokonference slišal s predsedniki vseh 20 dežel, da bi lažje oblikovali usklajen odgovor na koronavirus.

Epidemija novega koronavirusa se medtem širi proti jugu Italije. V Firencah so okužbo potrdili pri 60-letnemu podjetniku, ki se je vrnil iz Singapurja. V Palermu pa so potrdili okužbo pri turistki iz Lombardije.

Okužbo so potrdili tudi pri italijanskem turistu na španskem otoku Tenerife. Moški naj bi bil zdravnik iz Lombardije, kjer so doslej potrdili največ okužb, poroča STA.

V Italiji so zaenkrat potrdili okoli 260 okužb, od tega jih je sedem umrlo, šest v Lombardiji in en v deželi Benečija. V Lombardiji so zaenkrat sicer potrdili 206 okužb, v Benečiji pa 38. Sledijo Emilija - Romanja, kjer je okuženih 18 ljudi, s po tremi primeri Piemont in Lacij in po enim primerom na Siciliji in v Trentinskem - Zgornjem Poadižju, poroča televizija Sky tg24.

Med vsemi okuženimi jih je skoraj sto v samoizolaciji doma, okoli 30 pa na intenzivni negi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice