Slovenski predsednik Borut Pahor je s svojo pojavo na družabnih omrežjih vzbudil mednarodno pozornost. Velja za najbolj slavnega evropskega predsednika na Instagramu.

Internetne objave in medijski podvigi Boruta Pahorja so pritegnili pozornost spletnega medija Politico. Ta je namreč minuli ponedeljek poročal o slovenskem politiku, ki se pri komuniciranju z javnostjo redno poslužuje svojega Instagram profila, in Pahorja opisal kot evropskega Instagram predsednika.

Kot so zapisali, si je Pahor, znan tudi pod vzdevkom Barbika, že med študijem do dodatnega zaslužka pomagal z manekenstvom. Melania Trump pa torej ni edini slovenski model, rojen za naslovnice.

#boruting

Fotografskega objektiva se ne boji niti danes, ko utrinke iz svojega vsakdanjega življenja deli z drugimi uporabniki družbenega omrežja Instagram. Njegove bolj ali manj posrečene objave so navdahnile tudi ključnik #boruting, ki se ga Slovenci radi poslužujemo pri šalah na predsednikov račun.

Bobnanje, likanje in poziranje z Naomi

Pri spletnem mediju so zato pripravili pregled Pahorjevih največjih fotografskih uspešnic, med katerimi so se znašli tudi njegovi izleti, hišna opravila, bobnanje, ličenje ter poziranje s supermodelom Naomi Campbell.

Pri Politicu se ob tem spominjajo še njegove neobičajne predsedniške kampanje leta 2012, ko se je poskusil v več vsakdanjih poklicih, ter hudomušno ugibajo, ali so mu do zmage takrat pomagale tudi slike brez majice.

Flirtajoči populizem

Tovrstne prijeme Boris Vezjak, profesor Filozofske fakultete Univerzi v Mariboru, sicer opisuje kot flirtajoči populizem, s katerim naj bi Pahor skušal na novo definirati predsedniško funkcijo. 

Kot so povedali v Pahorjevem kabinetu, pa je predsednik aktivno vključen v upravljanje s svojim računom in se namesto zunanjih agencij za stike z javnostmi poslužuje predvsem pomoči sodelavcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice