Bari in restavracije so bili zaradi pandemije velik del leta zaprti, zaradi česar se je močno zmanjšala poraba piva v Evropi. Evropski pivovarji so lani prodali 34 milijonov hektolitrov piva manj kot leto pred tem.

V primerjavi z letom 2019 so evropski pivovarji lani prodali 34 milijonov hektolitrov oziroma devet odstotkov manj piva.

Najbolj močno je pandemija prizadela nastanitveno industrijo. Ta je po izračunih združenja Evropski pivovarji lani porabila 75 milijonov hektolitrov piva, kar je 42 odstotkov manj kot leto prej.

Nekoliko je sicer zrasla prodaja piva v trgovinah, a ne dovolj, da bi nadoknadili izgube na račun zaprtja gostinskih obratov, poroča STA. 

Pandemija je terjala davek tudi pri delovnih mestih. Lani naj bi v celotni pivovarski dobavni verigi brez dela ostalo 800 tisoč ljudi. To predstavlja tretjino vseh delovnih mest.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
detriot (nepreverjen)

O ja, kako fajn je popiti pivce iz takšnega krigla in si potem ko brbončice naredijo svoje , pene pobrisati z ustnic. Kje je kakšna terasa odprta?,šibam......

tanja flaškon (nepreverjen)

Alkohol je vzrok za ogromno smrti žensk in nedolžnih otrok
Bom v Brusli zahtevala
da se gostilne za vedno zapro
ker tam se samo pije
Naši dedci pa tak tam samo zijala pasejo na debeloritnih
napol oblečenih - slečenih kelnarcah
Ja če ne bi bilo gostiln
bi bilo danes še veliko otročičkov živih
tako so jih pa zgazile pijandure

In reply to by detriot (nepreverjen)

detriot (nepreverjen)

flaškonka....alkohol he res kriv za marsikatero smrt, a tudi za kakšno novonastalo ljubezen,rojstvo, bi se lahko reklo, da je pripomogel "promil alkohola".😉

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice