Slika je simbolična.
Novo zdravilo proti covidu-19 že v drugi fazi testiranja.

Farmacevtsko podjetje Pfizer po razvoju cepiva proti koronavirusu tokrat že preizkuša novo zdravilo proti covidu-19 v obliki tablete.

Javni podatki o razvoju zdravila so zelo obetavni, kar predstavlja pomemben korak v boju proti pandemiji, poroča Slovenska tiskovna agencija.  

Strokovnjak Kemijskega inštituta Roman Jerala pravi, da je razvoj zdravila v polnem teku in predvideva izdajo zdravila že konec tega leta.

Kako bo delovalo zdravilo?

Zdravilo proti covidu-19 razvijajo v obliki tablete. Ljudje bi jo zaužili takoj po zaznavi prvih simptomov.

Trajanje zdravljenja naj bi potekalo pet dni z dvakratnim zaužitjem zdravila na dan.

Tableta je sestavljena iz zaviralcev proetaz, ki so učinkovite pri zdravljenju in preprečevanju širjenja virusnih okužb. Zdravilo je namenjeno za omilitev simptomov koronavirusa.

Jerala pravi, da so predklinična testiranja zdravila proti covidu-19 v podjetju Pfizer končana in tako pričenjajo z drugo fazo. Prvi rezultati naj bi bili vidni že v mesecu oktobru.

Kaj pomeni zdravilo za ostale koronavirusne bolezni?

Slovenska tiskovna agencija po besedah Jerale izpostavi, da testiranje zdravila poteka tudi na drugih vrstah koronavirusa. Po prvih rezultatih naj bi novo zdravilo zaviralo tudi te.

V naslednjem tednu pričakujemo sestanek farmacevtske korporacije Pfizer s predstavniki ministrstva za zdravje, kjer bo potekala predstavitev dosedanjih raziskav in predvideni potek nadaljnjega razvoja zdravila proti covidu-19.  

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

hahahahahahaaha ne me jebat, folk pa je dovolj fukjen da bo to dejansko jedel, tableta proti gripi phahaha ne me jebat fukjen opran narod

ee (nepreverjen)

še proso boš za to zdravilo, karma je ....

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

SKRIJ SE da te covid z 0,1% smrtnostjo ne dobi, ovčica kretenska

In reply to by ee (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

ot. dejanska smrtnost je še nižja, saj če ne bi šteli "umrlih s covidom" ko umrejo od raka, infarkta, kapi itd. 2 meseca za tem ko so bili pozitivni bi bilo smrtnih žrtev ravno en na deset tisoč okužb....BEEEEEE.

In reply to by dd (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Well... Ok then

Neviden (nepreverjen)

Ha, ha, ha, brez komentarja na temo tabletk.

Starejše novice