Družbeno omrežje Facebook je po odmevnem škandalu Cambridge Analytico začasno blokiralo več deset tisoč aplikacij, ki niso želele sodelovati v preiskavi škandala ali imele potencial zlorabe osebnih podatkov.

Kot poroča STA, so aplikacije povezane s 400 razvijalci in so jih blokirali iz več razlogov, preiskava pa s tem še nikakor ni končana. Blokiranih naj bi bilo 69 tisoč aplikacij, večina zaradi nesodelovanja razvijalcev v Facebookovi preiskavi, deset tisoč pa naj bi bilo blokiranih zaradi potencialne zlorabe osebnih podatkov uporabnikov družbenega omrežja.

Facebook preverjal razvijalce in aplikacije, imen aplikacij niso razkrili

Facebook je podrobno preveril ozadje razvijalcev 2000 aplikacij, pri čemer je iskal morebitne skrite interese ali potencialne goljufije, pri 2000 aplikacijah pa so opravili še tehnični pregled njihovih zahtev za posredovanje podatkov.

Kot del sodne preiskave Facebooka v ZDA je številke javno objavil državni tožilec v zvezni državi Massachusetts in pozval družbeno omrežje k javnemu razkritju imen aplikacij, kar pa Facebook ni želel storiti. 
 

Facebook je zaradi lanske afere Cambridge Analytico, kjer je prišlo do kršenja zasebnosti 87 milijonov uporabnikov, pod hudim pravnim pritiskom. Nedavno je Ameriška zvezna trgovinska komisija družbo kaznovala s kar petimi milijardami dolarjev kazni, zaradi kršitve zasebnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice