Slika je simbolična.
Policista sta ustavila voznika tovornega vozila, ki je imel zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku.

37-letni državljan Hrvaške je v sredo ob 9.20 vozil tovorno vozilo s priklopnikom varaždinskih registrskih oznak po avtocesti iz smeri Maribora proti Šentilju.

Ker med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, sta ga na avtocestnem počivališču Maribor ustavila policista Postaje prometne policije Maribor.

Med izdajo plačilnega naloga sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen.

Policista sta mu takoj začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek Okrajnemu sodišču v Mariboru, na oddelek za prekrške. Pristojna sodnica mu je izrekla globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Ker gre za tujca, so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije, saj mu je bila izrečena stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice