Hrvaški premier Zoran Plenković je potrdil prvi primer okužbe s koronavirusom na Hrvaškem. Medtem so tudi v Avstriji potrdili prva dva primera okužbe z novim koronavirusom.

Hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš je dodal, da ima moški blažje simptome okužbe. Med 19. in 21. februarjem je bil v Milanu. Gre za mlajšega moškega, ki je trenutno v v bolnišnici za infekcijske bolezni v Zagrebu

Tudi v Avstriji potrdili prva dva primera okužbe z novim koronavirusom

Medtem so tudi v Avstriji potrdili prva dva primera okužbe z novim koronavirusom. Na avstrijskem Tirolskem so pri dveh ljudeh potrdili okužbo z novim koronavirusom, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA sporočil deželni glavar Günther Platter.

Pri dvojici je bil pozitiven že drugi test na okužbo. Najmanj eden od okuženih je iz Lombardije. Zaenkrat še ni jasno, kje sta se okužila, ni pa nobeden od 24-letnikov huje bolan. Trenutno imata zgolj vročino. Obolela sta se sama obrnila na reševalno službo v Innsbrucku in opisala svoje simptome. Trenutno sta v izolaciji v bolnišnici v Innsbrucku, še piše APA.

Še pred tem so avstrijski mediji poročali, da gre pri dvojici za Italijana, ki prihajata iz Lombardije, živita pa v Innsbrucku.

V državi so sicer okrepili ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, potem ko je konec tedna močno naraslo število okuženih na severu Italije. Doslej so jih našteli že več kot 280, sedem ljudi je umrlo. Večina okužb je v Lombardiji, prvi primer pa so v ponedeljek potrdili tudi v deželi Trentinsko - Zgornje Poadižje, ki meji na avstrijsko Tirolsko, poroča STA.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je v ponedeljek po seji kriznega štaba o epidemiji novega koronavirusa napovedal, da bodo v Avstriji proti širjenju virusa uvedli pet novih ukrepov, vključno z informacijsko kampanjo za prebivalstvo ter objavo natančnih potovalnih nasvetov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vi rus (nepreverjen)

se povsod sprehaja

Nevidni (nepreverjen)

V Slovenijo se vračajo otrok kareteisti z evropskega prvenstva a v Srbiji'kjer tekmuje ogromno Italijanov"kako bomo postopali"a sploh kdo to ve? Novinarji raziščite prosim.

Starejše novice