Ponudba, da te kap. Napihljiv kajak v slovenskih prodajalnah Lidl za 279,99 evra, čez mejo pa bistveno, bistveno ceneje.

Urbani mit, da so v sosednji Avstriji številni izdelki precej cenejši, se potrjuje na različnih primerih. Občutno odstopanje cen, ki so precej višje v Sloveniji, pa je znova naletelo na pogrom slovenske javnosti. 

Tokrat slovenske potrošnike razbuja cena za napihljiv kajak v slovenskih trgovinah Lidl. Zakaj? Naj pojasnimo.

Napihljiv kajak v svežem katalogu posebnih ponudb v slovenskih trgovinah Lidl stane 279,99 evra, v katalogu, ki so ga v gospodinjstva prejeli severni sosedje, pa se cena izdelka ustavi na neverjetnih 199,00 evrih. Slovenskim kupcem torej Lidl enak izdelek ponuja za 80,99 evra višji ceni, kar pomeni, da je izdelek za slovenskega kupca dražji za več kot 35 odstotkov. 

Zakaj slovenski potrošniki za nekatere izdelke plačujemo več kot avstrijski? Pričakovali bi, da bodo kupcem v sosednjih državah Evropske unije ponudili izdelke po enotnih cenah za vse, ne pa le za nekatere izdelke.

Vprašanja smo že naslovili na Lidl Slovenija, ki sicer že tradicionalno pojasnjuje, da pri oblikovanju ponudbe upoštevati več vidikov tržnih razmer. 

Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Zveza potrošnikov Slovenije že leta opozarja, da se mit o združeni Evropi, o enotnem evropskem trgu razblini že površnem iskanju po spletu in primerjavi cen izdelkov.

Zaradi v določenih primerih škandalozno visokih slovenskih cen potrošnikom ne preostane drugega, kot da vzamemo niti nakupa v svoje roke. Če je le mogoče, kupujmo tam, kjer je ceneje in se pri tem ne omejujmo na državne meje.

In če je meja predaleč? Tudi spletni trgovci si pri nas in v tujini prizadevajo prodati čim več, zato jih je treba preprosto povprašati, če so nam izdelek pripravljeni dostaviti na slovenski naslov – seveda če ta možnost ni že ponujena na njihovi spletni strani.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Aljaž Tajhman (nepreverjen)

Kr preprosto za razumet. Če gledamo globalno raven, med nami in našimi sosedi ni hude razlike v standardu (vem da mogoče to ne bo popularno mnenje, je pa dejstvo), je pa razlika v potencialnem trgu (imajo skoraj 5x več ljudi). In trgovcu je večja rizika prodajat pri nas, torej je pri nas višja cena. V Avstriji bo pa logično da več prodaje, tako da je cena lahko nižja.
Ne vem zakaj toliko debatiramo o tem kaj je pri nas dražje in gori ceneje, če lahko osnove trženja te stvari pojasnijo.

Starejše novice