Več kot sto sanitarnih in turističnih inšpektorjev je v četrtek odšlo iz Zadarja in Biograda na usklajen pregled gostinskih objektov.

Po poročanju Index.hr bodo inšpektorji v naslednjih mesecih spremljali delovanje gostinskih objektov – hotelov, kampov in pristanišč za navtični turizem, marin in ponudnikov turističnih storitev, ki delujejo znotraj teh objektov.

Glavni državni inšpektor Andrija Mikulić je po poročanju Index.hr spomnil, da je državni inšpektorat junija prvič objavil dokument, v katerem je natančno navedeno, kaj vse bo inšpekcija spremljala.

»Verjamem, da smo s tem partnerskim pristopom prispevali k ohranjanju kontinuitete pri zagotavljanju varne in kakovostne storitve za vse državljane in turiste. Do zdaj ni bilo opaziti večjih nepravilnosti, kar je jasen pokazatelj, da so uporabniki prepoznali in podpirajo nov način dela Državnega inšpektorata,« je za Index.hr dejal Mikulič.

Po poročanju Index.hr je na Hrvaškem približno 764 hotelov, 204 kampov in 61 pristanišč za navtični turizem, večina jih je v Dalmaciji, Primorju in Istri, inšpekcijski pregledi pa bodo zajeli objekte, ki so odprti za turiste.

Sanitarni inšpektorji podrobno nadzorujejo izvajanje odločb Štaba civilne zaščite in Hrvaškega inštituta za javno zdravje, s poudarkom med usklajenimi inšpekcijskimi pregledi na nadzoru zdravstvene vode v bazenih, sanitarnih in higienskih pogojih bazenskih kopeli in tušev ter koncentracijo preostalega klora v vodi, namenjeni za prehrano ljudi, je po poročanju Index.hr povedala vodja sektorja sanitarne inšpekcije za zdravstveno ekologijo Katica Boban.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice