Odgovore na vprašanja, kako združiti zdravo življenje, trajnostno rabo virov in nove zaposlitvene možnosti za mlade bodo iskali na spletni delavnici projekta HEALPS2.

Odkrijte potenciale obrobnih regij in zavarovanih območij za trajnostno uporabo naravnih virov in dodajanje lokalnih gospodarskih vrednostnih verig.
Program lahko preverite tukaj in se čim prej registrirajte.

Udeležba je brezplačna, na delavnici bo zagotovljeno prevajanje v štiri jezike - slovenščino, nemščino, francoščino in italijanščino.

V sklopu projekta Healps 2 smo že poročali o različnih danostih v naravi, ki jih ljudje lahko izkoristimo za izboljšanje našega zdravja, obenem pa gradimo vsebine za zdravstveni turizem, ki bo v prihodnosti čedalje bolj pomemben. Tokrat pa vas želimo seznaniti o prednostih kopeli.

Blagodejni učinki kopeli

Kopel lahko ublaži različne simptome. Višja temperatura vode zagotavlja sprostitev mišic in tkiv. Vroča kopel se pogosto uporablja za lajšanje bolečin. Hkrati je mogoče spodbuditi in okrepiti metabolizem in imunski sistem. Glede na dodatek lahko za doseganje nadaljnjih učinkov uporabimo naravna eterična olja in ekstrakte.

Kopel s senenim cvetjem ali zelišča je prijetna podpora za sprostitev mišic.

Smrekova igelna kopel spodbuja okrevanje sklepov in podpira prekrvavitev.

Raziskave so pokazale, da lahko topla kopel pomaga pri zniževanju krvnega tlaka. To je pomembno, ker lahko znižani krvni tlak pomaga pri preprečevanju resnejših bolezni srca, kot je srčni infarkt. Para iz vroče kopeli dela čudeže za zamašen nos in kašelj. Kopel je tudi nekakšna aktivnost sama po sebi - zato se ljudje po kopeli po navadi počutijo osveženi. Ko pa boste šli spat, vam bo pomagala pri globljem spancu.

Projekt Healps 2 je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu transnacionalnega programa območje Alp.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice