Zaradi nevarnosti izločanja vodikovega peroksida umaknili izdelke za beljenje zob.

Iz Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije sporočajo, da so s strani Evropske Komisije prejeli obvestilo o neustreznih kozmetičnih izdelkih za beljenje zob. 

Kot so zapisali, izdelki Dazzling White Instant whitening pen in niceEshop Kit de 15 Pcs Blanchiment des Dents vsebujejo previsoko vsebnost vodikovega peroksida

Izdelki za beljenje zob, ki vsebujejo snovi, iz katerih se ob uporabi sprosti več kot 6 odstotkov vodikovega peroksida, namreč niso varni za uporabo in so neskladni z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES.

V ponudbi spletnih strani Wish in Amazon

Izdelek Instant whitening pen Dazzling White je sicer bil naprodaj na spletni strani Wish, izdelek Kit de 15 Pcs Blanchiment des Dents blagovne znamke niceEshop pa na spletnih straneh Amazon

Izdelke so ponudniki umaknili s trga oziroma iz ponudbe na omenjenih spletnih straneh dostopnih potrošnikom v EU, ponudnik Amazon je izvedel tudi odpoklic.

Izdelki so na drugih spletnih straneh lahko dostopni tudi slovenskemu potrošniku, še svarijo pri zdravstvenem inšpektoratu. Če ste omenjene izdelke kupili, vam zato svetujejo, da jih ne uporabite, temveč jih vrnete prodajalcu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice