Na Hrvaškem so v minulih štiriindvajsetih urah ob 8676 testih potrdili 1445 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, umrlo je dvanajst bolnikov s koronavirusom, med njimi tudi 12-letna deklica.

Pri naših južnih sosedih so danes potrdili največ novih okužb od začetka januarja. Prejšnjo sredo so potrdili 962 novih okužb, pred dvema tednoma 747, danes pa kar 1445

Krunoslav Capak, direktor hrvaškega zavoda za javno zdravje, je na današnji novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite povedal, da so v prvih treh dneh tega tedna v državi potrdili 46 odstotkov več novih okužb kot v prvih treh dneh prejšnjega tedna, piše STA.

V državi je trenutno 5490 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 889 covidnih bolnikov, od katerih jih 84 potrebuje pomoč medicinskih ventilatorjev.

Od 25. februarja lani so potrdili 253.310 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 5709 bolnikov. Med umrlimi je bila v minulih 24 urah tudi 12-letna deklica, ki je imela več kardioloških kroničnih bolezni, še piše STA.

Med razlogi za večje število okužb naj bi bile novi različice koronavirusa in sprostitev prebivalcev, ki se vse več družijo. Capak je še poudaril, da pomeni zbiranje ljudi brez spoštovanja protikoronskih ukrepov največje tveganje za širjenje okužb.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Blabla ,tudi za navadno gripo umirajo mladi.

Default (nepreverjen)

Ukuzena nam ustasolandija sto sada kako cemo sada da izvadimo slovenceljnima eure

Starejše novice